NavMenu

Do sledeće grejne sezone sedam kotlarnica u Nišu prelazi na gas

Izvor: Južne vesti Sreda, 23.12.2020. 10:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleks Kend/Shutterstock)Ilustracija
Grad Niš je iz budžeta za narednu godinu izdvojio 20 miliona dinara, kako bi do sledeće grejne sezone sedam kotlarnica koje su u ingerenciji Grada, prešle sa uglja i mazuta na sistem daljinskog grejanja koji kao energent koristi manje štetni gas.

To je, prema rečima većnice Sonje Milojković, plan gradskog rukovodstva kako bi sledeće zime zagađenost makar malo bila manja i apeluju i na republičke institucije da modernizuju svoja ložišta, a kako ističe, biće potrebno još novca,

Iako u je u budžetu za 2021. u delu "energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije" predviđeno manje para nego u ovoj godini, svega 14 miliona dinara, većnica Milojković kaže da je za zaštitu životne sredine naredne godine planirano 167,2 miliona dinara.


- Izvršili smo analizu i za sve one objekte za koje smo imali mogućnost i projektno-tehničku dokumentaciju, opredelili smo sredstva i to ćemo uraditi do sledeće grejne sezone. Planirano je gašenje sedam kotlarnica koja su u gradskim ustanovama i za to očekujemo i neka sredstva iz Ministarstva - rekla je većnica.

Ona apeluje na republičke ustanove da na isti način reše i svoje zagađivače. Pre svega, kako kaže, misli na zgradu Univerziteta, ali i na još nekoliko objekata u Nišu koji i dalje koriste ugalj i mazut.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.