NavMenu

Innovia Agro za oko godinu dana proizvela 30.000 tona stočne hrane - Zapošljavaju 60 ljudi

Izvor: eKapija Sreda, 23.12.2020. 08:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandra Kekić)Ilustracija
Firma Innovia agro, ovogodišnja učesnica Novosadskog poljoprivrednog sajma, mlada je kompanija i za oko godinu dana poslovanja, već je na putu da zaposli oko 60 ljudi. Duško Lođinović, direktor, kaže da njihov tim čine stručnjaci i da se nastup Innovie zasniva za dobrom odnosu prema klijentima i dobrim proizvodima.

- Innovia agro je proizvođač stočne hrane. Premiks, koji je ključan za dobar stočni proizvod, uvozimo iz Francuske. Specijalne recepture, koje su prilagođene našem tržištu, prave se u saradnji sa CCPA, francuskom kompanijom specijalizovanom za ishranu i zdravlje životinja - kaže Lođinović.

Innovia agro proizvodi Gmo-free hranu za svinje, preživare, živinu i konje. Fokus je na kvalitetnom premiksu koji zadovoljava sve nutritivne potrebe životinja. Hrani se, po potrebi, dodaju i absorberi mikotoksna koji proizvode čine sigurnim za upotrebu. Postoji redovna kontrola, kojom se održava kontinuitet po pitanju kvaliteta proizvoda.

Klijenti Innovia Agro jesu velike farme kao što su Asprom, Knez Agrar, Žito Dunav, Mio Mar Agrar, ali i srednja i mala poljoprivredna gazdinstva.

Firma se ove godine predstavila na Expo-online sajmu. Lođinović kaže da se nada da će sledeće godine nasupiti na štandu, rame uz rame sa ostalim proizvođačima stočne hrane. Ove godine je Innova proizvela 30.000 tona kompletnih smeša pa je, za sledeću godinu, u planu proširenje proizvodnje.

- Završavamo pregovore za finalizaciju kupovine fabrike i nadamo se proširenju proizvodnog kompleksa. Mlada smo firma koja nije kreditno zadužena pa su planovi vezani za investicije prebačeni za 2021. godinu. Naš godišnji obrt u 2020. godini je bio 17 mil EUR. Investicioni planovi granaju se na polje proizvodnje i trgovine, jer trgujemo i žitaricama. Planirali smo izvoz u region, ali i šire - kaže Lođinović.

Milica Banović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.