NavMenu

Detalji o filmu Potera za Srećkom

Izvor: eKapija Petak, 18.11.2005. 13:46
Komentari
Podeli

Film POTERA ZA SREĆKOM ostvaren je u produkciji Intermedia network-a i MTS-a, režirao ga je Milorad Milinković ("Mrtav Ladan") koji je zajedno sa Vojom Žanetićem (živ i zdrav) autor scenarija.


Uloge: Katarina Radivojević, Slobodan Boda Ninković, Dragoljub Ljubičić Mićko, Nikola Vujović, Gordan Kičić, Srđan Miletić, Darko Tomović, Vjera Mujović, Milutin Mima Karadžić, Isidora Minić, Zorana Bećić, Dragan Bjelogrlić, Dragan Nikolić, Milena Pavlović, Srđan Todorović,...




Film je sniman tokom leta 2005. godine u Beogradu i na Krfu, a pomogli su ga Ministarstvo kulture vlade Republike Srbije, Dunav osiguranje, Telekom Srbija i Državna lutrija Srbije.




POTERA ZA SREĆKOM je u tehničkom i produkcionom smislu prvi srpski film digitalne ere. Sniman je HD tehnikom i potom prebačen na filmsku traku kako bi se "vrteo" u domaćim bioskopima. Potpuno je spreman za emitovanje u digitalnim bioskopima (kakvi u Srbiji još uvek ne postoje, ali koji su budućnost svetskog bioskopskog filma), a troškovi proizvodnje takvih filmova u budućnosti mogli bi se pokriti zaradom ostvarenom od bioskopskih ulaznica čak i u Srbiji. Povratak publike u bioskop stoga je jedan od prioriteta autora ovog projekta.


POTERA ZA SREĆKOM pojavljuje se u trenutku kada prodaja bioskopskih ulaznica u Srbiji beleži najslabije rezultate od vremena kada je "Đenka doneo ton film". POTERA ZA SREĆKOM je film koji gledaoca pretvara u nešto više od običnog posmatrača, a srpskoj kinematografiji daje novu nadu. Od svega toga je, međutim, važnije da li su Srećko i njegovo društvo našli pravu sreću o čemu možemo da razgovaramo nakon što pogledate film.





U iznajmljenom stanu u Beogradu živi Srećko koji igra uvek istu Loto kombinaciju u nadi da će jednog dana osvojiti premiju. U njega je zaljubljena Višnja, lokalna prodavačica Loto listića. Jedne večeri Srećko dobija premiju vrednu nekoliko miliona evra. Međutim, spletom nesrećnih okolnosti dobitnički listić dospeva u ruke Žileta i Saleta, vlasnika lokalnog kafića. Nespremni za upravljanje tolikim novcem, oni sa tiketom odlaze na Krf u nadi da će ih grčko ostrvo poslovno nadahnuti. Put Krfa, za tiketom, kreću i dva beogradska "kontroverzna biznismena"...

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.