NavMenu

Međunarodni aerodrom Sarajevo dobio zdravstveni sertifikat

Izvor: eKapija Utorak, 22.12.2020. 15:28
Komentari
Podeli
(Foto: Fotokon/shutterstock.com)
Međunarodni aerodrom Sarajevo je uspješno okončao aktivnosti na akreditaciji u okviru ACI (Airports Council International) programa akreditacije zdravstvenih usluga na aerodromima. Nakon pregleda dokaza izvedenih kroz postupak procjene, Međunarodni aerodrom Sarajevo je pokazao i dokazao da pruža sigurno okruženje za sve putnike, u skladu sa preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zrakoplovnog poslovanja, preporukama Vijeća ICAO-a i u skladu sa najboljom industrijskom praksom.

ACI-jev (Airports Council International) program zdravstvene akreditacije aerodroma (ACI Airport Health Accreditation Programme) omogućuje aerodromskim operatorima da utvrde usklađenost uspostavljenih zdravstvenih mjera na svojim aerodromima sa preporukama ICAO-ove (International Civil Aviation Organization) radne grupe za oporavak zrakoplovstva (Council Aviation Recovery Task Force), saopšteno je na sajtu aerodroma.

U sadržajnom smislu, benefiti od zdravstvene akreditacije sadržane su u mogućnosti aerodromskog operatora da:

- dokaže putnicima, radnicima, regulatoru i državnim organima da je prioritet aerodromskog operatora uspostavljanje sigurnog zdravstvenog okruženja,
- provjeri utvrđene procese i vlastite uspostavljene zdravstvene mjere u prostorima aerodroma,
- putnici steknu povjerenje da je korištenje prostora aerodroma sigurno,
- promovira profesionalnu uspješnost u pogledu održavanja visokog standarda čistoće,
- promovira najbolje prakse u zračnoj industriji, i

- omogućuje harmonizaciju zdravstvenih mjera utvrđenih od strane Međunarodne organizacije civilnog zrakoplovstva - ICAO i njihovu implementaciju na aerodromu.

Zdravstvena akreditacija obuhvatila je više faza i podrazumijevala je ispunjavanje upitnika i prateće dokumentacije, uz održavanje on line intervjua i provjera sa predstavnicima Vijeća aerodromskih operatora. Po ispunjenju svih zahtjeva na osnovu predočenih dokaza Međunarodnom aerodromu Sarajevo je odobrena certifikacija prema ACI programu zdravstvene akreditacije aerodroma.

Nakon dobijenog certifikata o akreditaciji, aerodromski operator u redovnim vremenskim intervalima, samostalno provodi nadzor nad primjenom zdravstvenih mjera te na godišnjem nivou obnavlja dobijeni certifikat kroz provođenje postupka recertifikacije i dokazivanja kontinuirane usklađenosti sa zahtjevima programa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.