NavMenu

Slovačka i nemačke savezne države ublažile zabrane kretanja za kamione

Izvor: eKapija Utorak, 22.12.2020. 13:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Nemačka savezna kancelarija za prevoz tereta (BAG) objavila je informacije o ublažavanju zabrana kretanja po saveznim država. Prema BAG-u, do 18. januara 2021. godine zabrane kretanja su ukinule savezne države Meklenburg-Zapadna Pomeranija i Severna Rajna-Vestfalija, do 31. januara Donja Saksonija, Šlezvig-Holštajn, Saksonija-Anhalt, Hamburg, Tiringija i Baden-Virtemberg, a zabrane za prevoze u vezi sa snabdevanjem centara za vakcinaciju ukinule su savezne države Hesen, Severna Rajna-Vestfalija, Šlezvig-Holštajn, Saksonija, Rajna-Palatinat, Saksonija-Anhalt, Hamburg, Berlin, Tiringija i Baden-Virtemberg, i to do 30. juna 2021. godine.

I slovačko udruženje prevoznika ČESMAD Slovakia objavilo je izuzeća od zabrana kretanja za kamione za predstojeće praznike - 24, 25. i 26. decembra i 1. i 6. januara.


Izuzeće se odnosi na sve kamione na autoputevima, putevima rezervisanim za motorna vozila, putevima klase I i putevima za međunarodni saobraćaj koji na teritoriju Slovačke dolaze iz nekih od susednih zemalja a čije je odredište u Slovačkoj., prenosi advokatska kancelarija Ivanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.