NavMenu

Rekonstruiše se parking kod Skupštine grada Novog Sada - Novih 50 parking mesta

Izvor: Novosti Ponedeljak, 21.12.2020. 12:01
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Parking u dvorištu Skupštine grada u Novom Sadu, u Ulici dr Laze Stanojevića, odavno zaslužuje jednu ozbiljnu rekonstrukciju i uređenje, gde se više decenija nije radilo ništa, pišu Novosti.

Za uređenje ovog prostora zaduženo je JKP Parking servis, ali da bi radovi bili urađeni kako treba potrebno je uraditi i određene radove na infrasktrukturi tog prostora, a zatim i uređenje samog parkinga. Radnici JKP Vodovod i kanalizacija ovih dana rade na poslovima koji se tiču upravo vodovoda i atmosferske kanalizacije.

Parking servis na ovoj lokaciji, koja zauzima više od 1.000 m2, izgradiće 50 novih parking-mesta, a pored toga uradiće i oko 140 metara saobraćajnice, koja će biti asfaltirana, dok će parking-mesta biti izgrađena od behatona.

Rekonstrukciju ovog prostora u samom dvorištu Skupštine grada podržala je i Jelena Marinković Radomirović, predsednica Skupštine grada Novog Sada, koja je tim povodom izjavila da je raduje činjenica što će parking u samom centru grada, dobiti novi, savremeniji i funkcionalniji izgled.

- Ovaj parking postoji nekoliko decenija. Koristi ga veliki broj građana, koji dolaze u Skupštinu grada ili obližnje ustanove da obave svoje poslove, ali i stanari okolnih zgrada, kao i zaposleni u samoj Skupštini grada. Veoma je frekventan, ali u vrlo lošem stanju, i zbog toga je bilo neophodno da se rekonstruiše i proširi, najzad, nakon što više od 20 godina nije ulagano u njega - kazala je predsednica gradske Skupštine.


Nastavak gradnje

Stevan Lugonja, direktor Parking servisa, ističe da nastavljaju sa izgradnjom novih parkirališta u gradu. Ove godine u Radničkoj ulici je napravljeno skoro 100 parking mesta, urađen je parking kod Štranda, potpuno rekonstruisan Trg Komenskog.

- Rekonstruisana su parking-mesta u Pančevačkoj ulici i evo došao je na red i parking-prostor u Ulici dr Laze Stanojevića, odnosno u dvorištu Skupštine grada - kazao je Lugonja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.