NavMenu

Podravka i Marinada iz Mostara dogovorile strateško partnerstvo - Znanje i iskustvo za revitalizaciju agrarne proizvodnje u Hercegovini

Izvor: Večernji list Subota, 19.12.2020. 13:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Podravka i firma Marinada iz Mostara potpisale su u petak, 18. decembra Ugovor o Strateškom partnerstvu u kojemu Podravka preuzima kompletno vođenje i upravljanje procesima sa svojim znanjem, iskustvom i brendovima, a ovaj potez tačka je na i svim onim procesima koji su se do sada vodili, počevši od okupljanja braniteljskih zadruga i drugih zainteresiranih proizvođača, pa do izgradnje fabrike za preradu paradajza u Kruševu pored Mostara.

- Tvrtka Marinada, poduzeće koje je pokazalo kako se znanjem i srcem voli Hercegovina i koje je uspelo okupiti veliki broj kooperanata koji žele proizvoditi na svojoj zemlji, sada će imati pomoć jedne evropski snažne kompanije Podravke, a sve zajedno pokazuje kako Hercegovina može očekivati snažnu revitalizaciju agrarne proizvodnje i daljnji plasman proizvoda s bogatih kraških polja na police velikih trgovačkih lanaca u Evropskoj uniji - rečeno je tokom potpisivanja ugovora.

Ugovor su potpisale direktorika Marinade Maja Marušić, te članica uprave Podravke Ljiljana Šapina Marušić koja je istakla kako je posebno raduje što je Podravka prepoznala Marinadu kao strateškog partnera te na taj način priznala rad i trud koji je ova kompanija, zajedno s braniteljskim zadrugama i drugim kooperantima, preduzimala u poslednje dve godine.

- A rezultati su itekako vidljivi; naime, u tom je razdoblju prooizvedeno čak 1.600 tona povrća. Ono što posebno unosi optimizam i činjenica da su svi zaposleni kompanije mlađi od 40 godina, a to pokazuje kako se mladi, obrazovani ljudi, itekako žele baviti zemljom - navela je Marušić i naglasila i kako, iako se čini da ljudi te dobi ne mogu biti iskusni, nema bojazni jer iza sebe imaju partnera - Podravku, koja je lider u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi i koja ima ogromno znanje i iskustvo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.