NavMenu

Na aukciji prodato deset preduzeća- Crvena zastava, Lola, Farbrika hartije...

Izvor: Danas Petak, 18.11.2005. 10:54
Komentari
Podeli

Na aukciji u Agenciji za privatizaciju nove vlasnike dobilo je deset preduzeća. Najviša cena ostvarena je za Trgovinsko preduzeće Crvena zastava iz Vrnjačke banje koje je prodato za 106 miliona dinara. Kupac je, u ime konzorcijuma, komercijalni direktor Jovan Vujičić. Crvena zastava ima 90 zaposlenih i raspolaže sa 40 lokala i magacinskim prostorom površine od oko 15 hiljada kvadratnih metara.

Lola - Fabrika metalnih proizvoda iz Baljevca, kao deo Lola sistema ponuđena je na prodaju na osnovu programa restrukturiranja za 23,032 miliona dinara. Kupac ovog preduzeća koje ima 70 zaposlenih je slovenačka firma Primat iz Maribora koja se bavi proizvodnjom metalnih kasa, sefova, trezora...

DOO Očna optika iz Niša ponuđena je na aukciji za dva miliona dinara, a prodata za 31 milion dinara Ljiljani Vučković, sadašnjem direktoru. Firma ima sedam zaposlenih radnika, tri prodavnice i jednu radionicu. Za kupovinu ove firme bilo je čak 11 zainteresovanih kupaca .

Društveno preduzeće Fabrika hartije iz Beograda kupila je firma iz Zagreba Panpapir. Fabrika zapošljava 230 radnika, a zastupnik kupca rekao je da će u narednih pet godina investirati u fabriku pet miliona evra i održavati proizvodnju prema mogućnostima .

Na aukciji Agencije za privatizaciju prodate su i firme Inženjering promet iz Zrenjanina za četiri hiljade dinara i beogradski ABC za šest hiljada dinara. Osim njih, kupca su našle i Doma impeks za 8,2 miliona dinara, Banat iz Kovačice za 5,7 miliona dinara, leskovački Vunil (3,2 miliona dina), kao i Metalotehna trejd iz Beograda za 5,5 miliona dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.