NavMenu

Najbolji šampanjac na svetu dolazi iz Francuske i košta 900 EUR

Izvor: Vino & fino Utorak, 15.12.2020. 12:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Juan Nel/shutterstock.com)Ilustracija
Na kraju ove godine malo gde će se otvarati šampanjac, piće namenjeno za najveselije grupne povode i velike praznike, ali to nije sprečilo žiri takmičenja Champagne & Sparkling Wine World Championship da odaberu, po njihovom sudu, najbolji šampanjac na svetu.

To je Louis Roederer Cristal Rose 2014 u magnum boci, jedan od najprestižnijih šampanjaca legendarne kuće, koji je u ovoj, kako navode, velikoj berbi, dao sve od sebe i do sada sazreo do pića koje će se pamtiti generacijama.

Kuća Louis Roederer opisuje ovo vino kao sam vrh svoje ponude.

- Ovaj šampanjac pravi se samo u velikim godinama tokom kojih zrele bobice šardonea i pino noara nude suptilnu i preciznu ravnotežu koju poistovećujemo sa ovim prestižnim vinom. Cristal 2014 je zavodljivo, jako ukusno vino veoma živahne svežine. Veoma je savremeno po svojoj harmoničnosti i načinu na koji odmah osvaja čula. Ipak, ovo je, pre svega, klasično vino severne Šampanje u kome se susreću svežina, energija i mineralni kvalitet. Sve odlike šampanjca Cristal potpuno se jasno osećaju u njemu: čistoća, preciznost i jedinstveni sklad ukusa koji povezujemo sa suptilnom moći koju nose naši čokoti u najboljim teroarima Šampanje - navode u kući Louis Roederer za vino koje, ako ga je uopšte moguće naći, košta oko 900 EUR.

Objava rezultata ovog veoma strogog takmičenja ove godine održana je virtuelnim putem: 37 dobitnika medalja proglašeno je putem interneta.

I sedmo izdanje takmičenja održano je u skladu sa pravilima koja su postavljena još na početku - panel sudija, u kome su izuzetno ugledni stručnjaci za šampanjac među kojima je i nosilac titule Master of Wine iz Finske, Esi Avelan, iz godine u godinu se ne menja, a sve sudije moraju da postignu konsenzus o svim medaljama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.