NavMenu

"Somboled" obezbeđuje kredite za nabavku junica, gradnju objekata - otplata kredita gotovinom ili otkupom mlekom

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 21.02.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Somborski “Somboled” predstavio je, u saradnji sa Opštinskim robnim   rezervama u Kikindi, uslove pod kojim  stočari mogu nabaviti gravidne junice. Ova firma već ima  otkupna mesta u Kikindi, ali želi da proširi mrežu. Osnovni uslovi koje registrovani poljoprivrednik  treba da ispuni su hipotekarnog karaktera,  što znači da je  neophodno posedovanje jutra zemlje po jednoj junici. Reč je o kreditu na 6 godina, odnosno otplata kupljenih junica trajaće 5,5 god, jer je grejs period od 6 meseci, uz kamatu od 8,17%. Kredit se može otplaćivati  na 2 načina – gotovinom ili isporučenim mlekom po tržišnoj ceni, što je oko 180 l mesečno po grlu. Preko “Somboleda” mogu se obezbediti i krediti za izgradnju novih objekata u visini od 80.000 do 150.000 EUR,  kao i krediti za adaptaciju postojećih.

 

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.