NavMenu

Otvoren Poljoprivredni sajam u Novom Sadu - Ove godine onlajn

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 14.12.2020. 11:49
Komentari
Podeli
(Foto: Dragana Obradović)
Premijerka Srbije Ana Brnabić otvorila je danas Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji se ove godine zbog epidemije korona virusa prvi put održava onlajn, poručujući da će se nastaviti ulaganja u poljoprivredu, kako bi se i dalje jačali i razvijali i poljoprirveda i prehrambena industrija.

U onlajn obraćanju, Brnabić je istakla da je 2020. godina najbolje do sada pokazala značaj poljoprivrede i prehrambene industrije.

- Ponosna sam što je Srbija bila jedna od retkih zemalja koja je na početku pandemije bila zemlja koja ni u jednom trenutku nije imala nestašice hrane i prehrambenih proizvoda - rekla je Brnabić.

Zbog toga je premijerka zahvalila svim poljoprivrednim proizvođačima i prehrambenoj industriji, što su, kaže, bili spremni i uspeli da uprkos takvim okolnostima pokažu žilavost i otpornost.

Brnabić je navela da Srbija ne samo da nije imala nestašice hrane, već upravo suprotno, bila je u mogućnosti da pomogne drugima, koji su u tom trenutku imali nestašice.

- Ovo nam služi kao dalji podstrek da još više ulazemo u poljoprivredu i da snažnije krenemo u transformaciju iz zemlje koja izvozi poljoprivredne proizvode i sirovine u zemlju koja izvozi hranu, proizvode sa dodatnom vrednošću - rekla je premijerka.

Zato je, kaže, u mandatu ove vlade prehrambena industrija premeštena iz nadležnosti resora Minstarstva privrede u resor poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ona je navela da je sigurna da će se već 2021. godine videti konkretni rezultati tog poteza, odnosno da će se videti da poljoprivreda i prehrambena industrija daju novu, dodatnu vrednost za ukupan ekonomski rast Srbije.

- Računajte na podršku Vlade Sbrije. Nastavljamo da investiramo. Poljoprivreda je jedna od važnijih komponenti našeg plana razvoja 'Srbija 2025', da nastavimo da jačamo i dalje razvijamo i poljoprivredu i prehrambenu industriju - poručila je Brnabić.

Premijerka je čestitala organizatorima što se sajam, i pored epidemije ipak organizuje, onlajn, uz učešće više od 130 proizvođača iz osam zemalja.

Međunarodni poljoprivredni sajam počeo je danas i traje do 18. decembra, a građani će manifestaciju moći da putem sajta na www.expoonline.rs.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.