NavMenu

U ponedeljak počinje isplata minimalca za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu

Izvor: eKapija Subota, 12.12.2020. 10:23
Komentari
Podeli
(Foto: hafakot/shutterstock.com)
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da u ponedeljak, 14. decembra, počinje Isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367 dinara za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu počeće u ponedeljak 14. decembra, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

- Reč o iznosu od dve milijarde dinara koji će biti isplaćen iz republičkog budžeta u vidu sektorske podrške za 72.500 zaposlenih u turističkim agencijama, rent a kar firmama, ugostiteljskim objektima i hotelima - naveo je Mali.

On je podsetio da je ovo šesti po redu minimalac koji dobijaju zaposleni u ovim sektorima u Srbiji, što znači, kako je rekao, da je pola poslovne godine u ovim preduzećima država pokrila isplatom zarada.

Ministar je podsetio da je Poreska uprava objavila je spisak od 12.037 preduzeća koja su ostvarila pravo na pomoć države. Na spisku se nalaze firme iz oblasti ugostiteljske i turističke privrede.


- Preduzećima će novac biti uplaćen na posebne namenske račune koje Uprava za trezor otvora za ovu svrhu - naglasio je on i dodao da je procedura za isplatu pojednostavljena, tako da je potreban samo jedan dolazak ovlašćenog lica privrednog subjekta u nadležnu filijalu Uprave za trezor.

Ministar je podsetio da su prethodno isplaćene subvencije hotelijerima u iznosu od 350 EUR po individualnom ležaju i 150 EUR po smeštajnoj jedinici, za šta je izdvojeno 1,2 milijarde dinara, saopštilo je Ministarstvo finansija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.