NavMenu

Savet za BDP: Uskoro opremanje Instituta Dedinje 2 i radovi na KC Vojvodine

Izvor: eKapija Petak, 11.12.2020. 16:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Sungmin Cho)Ilustracija
Savet za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) izvestio je danas premijerku Anu Brnabić da uskoro počinju radovi na Kliničkom centru Vojvodine, kao i opremanje Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2", te da je u 2021. godini ugovorena izgradnja Dečje bolnice "Tiršova 2".

Savet je ocenio da je neophodno u prvom kvartalu naredne godine započeti građevinske i infrastrukturne projekte od nacionalnog značaja.

Premijerka Brnabić koja je predsedavala sednicom Saveta navela je da su to, pored ostalog, izgradnja Fruškogorskog koridora, deonice puta Niš–Merdare, Novi Beograd–Surčin, kao i gasne interkonekcije Srbija–Bugarska.

Na sednici je navedeno da su na spisku prioriteta i izgradnja i rekonstrukcija železničke infrastrukture, ali i projekti u oblasti zaštite životne sredine, naročito kada je reč o izgradnji fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, pri čemu je u 17 opština sve spremno za početak izgradnje tih postrojenja.


Kada je u pitanju Beograd, za kraj sledeće godine planirana je izgradnja Beogradskog metroa, dok će izgradnja Industrijskog parka u Borči, kako je ocenjeno, dati potpuno novi život tom delu grada, navodi se na sajtu Vlade.

Istaknuto je i da se u godini na izmaku beleži značajno veći broj izgrađenih kvadrata u stambenim jedinicama, u odnosu na 2019. godinu, kao i da su pri kraju i drugi veliki projekti,.

Takođe, naglašeno je da će biti nastavljena podrška za privredne subjekte kroz postojeću garantnu šemu, kao i da će se naredne godine sa Američkom finansijskom korporacijom (DFC) sprovoditi nova garantna šema za podršku privredi i očuvanje likvidnosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.