NavMenu

Najavljen novi protest privrednika i preduzetnika Srbije

Izvor: Beta Četvrtak, 10.12.2020. 17:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: kstudija/shutterstock.com)Ilustracija
Udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije najavilo je da će ponovo organizovati protest u Beogradu jer nije dobilo odogovor na zahteve poslate Vladi Srbije i resornim ministarstvima upućene pre osam dana.

- Umesto odgovora dobili smo populističke izjave i najave, zabranu rada vikendom, nove parafiskalne namete i mnogo prekršajnih prijava, kao da smo najgori kriminalci, a ne oni od kojih javni sektor izdašno živi, uključujući ministre koji nemaju vremena da razgovaraju sa onima koji ih plaćaju - navodi se u današnjem saopštenju Udruženja.

Dodaje se da je mala privreda "sposobna da samoj sebi pomogne".

- Ne terajte nas da zavrnemo česmu i preusmerimo sredstva na same sebe umesto u budžet. Pa vi onda živite od stranih investitora - ističe se u saopštenju Udruženja Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije.


Članovi tog udruženja organizovali su 2. decembra protest ispred Ministarstva finansija gde su predali zahteva da malim firmama i preduzetnicima bude otpisan porez i doprinos za mesece za koje je država isplatila minimalne zarade ili deo zarade, kao i pomoć ugroženim sektorima.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.