NavMenu

Nabavljeno 10 vatrogasno-spasilačkih autocisterni za potrebe Sektora za vanredne situacije

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.12.2020. 14:40
Komentari
Podeli
(Foto: Mike Brake/shutterstock.com)
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je u Nastavnom centru Makiš u Beogradu primopredaji 10 vatrogasno-spasilačkih autocisterni i pet automehaničkih lestvi koje je MUP nabavio za potrebe Sektora za vanredne situacije, saopšteno je iz Vlade.

Autocisterne Iveko, sa cisternama za vodu kapaciteta 7.000 litara, biće isporučene upravama za vanredne situacije u Beogradu i Novom Sadu, kao i odeljenjima za vanredne situacije u Zrenjaninu, Kikindi, Novom Pazaru, Pirotu, Požarevcu, Prijepolju, Prokuplju i Subotici.

Autohidraulične lestve Iveko biće isporučene Upravi za vanredne situacije u Beogradu i odeljenjima za vanredne situacije u Leskovcu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu.

- Posle dužeg vremena dobili smo pet automehaničkih lestvi, čija je maksimalna radna visina 32 metra, a dobili smo i 10 pratećih autocisterni koje će unaprediti rad naše službe kako bismo bili još efikasniji - rekao je zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Vlado Plemić.

Vulin je poručio da će MUP nastaviti da ulaže u Sektor za vanredne situacije jer su vatrogasci važan deo Ministarstva i borbe za bezbednost građana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.