NavMenu

Koje su najznačanije kapitalne investicije Pokrajinske vlade za narednu godinu?

Izvor: eKapija Sreda, 09.12.2020. 09:19
Komentari
Podeli
(Foto: miamia/shutterstock.com)
Pokrajinska vlada je na sednici održanoj u ponedeljak, 7. decembra, usvojila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2021. godinu, kojim se obim pokrajinskog budžeta utvrđuje u visini od 75,2 milijarde dinara.

Fiskalni deficit projektovan je u iznosu od 2,4 milijarde dinara, odnosno 3,4% ukupnih prihoda. Projektovani budžet za 2021. godinu pokazuje da su prioriteti Pokrajinske vlade u novom mandatu ekonomska i razvojna politika, zaštita životne sredine, kultura i informisanje, poljoprivreda i ruralni razvoj, kao i zdravstvo.

Budžetom za narednu godinu za kapitalna ulaganja predviđa se 15,1 milijarda dinara.

Među najznačajnijim novim ulaganjima u 2021. godini jesu obnova i izgradnja objekata u okviru kompleksa Doma za duševno obolela lica u Čurugu, izgradnja automatskog sistema odbrane od grada na teritoriji Raketnog centra Bajša i Samoš. Planirana je i izgradnja objekta Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i Doma kulture u Ravnom Selu, saopštila je Pokrajinska vlada.

U novoj budžetskoj godini predviđena su izdvajanja za započete važne projekte kao što su Kamenica 3 sa PET centrom, automatski sistem odbrane od grada na teritoriji Raketnog centra Fruška gora, prečistači otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, rekonstrukcija i izgradnja kompleksa dvorca Hertelendi.


Biće nastavljena ulaganja u jačanje infrastrukture zdravstva, nabavka sanitetskih, dijaliznih i ostalih vozila za potrebe zdravstvenog sistema, rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici, ulaganje u infrastrukturu i opremanje obrazovnih ustanova, te u zaštitu kulturnog nasleđa Sremskih Karlovaca.

Sredstva su obezbeđena i za nastavak mera demografske i socijalne politike, agrarni i ruralni razvoj, kao i razvoj turističkog potencijala i za podsticaje preduzetništvu.

U novom budžetu, dodaje se, planirana su i sredstva za širi delokrug rada Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica AP Vojvodine, koji prerasta u Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju u regionu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.