NavMenu

Unija poslodavaca Srbije izabrala Agent Plus da vodi sektor saobraćaja

Izvor: eKapija Ponedeljak, 07.12.2020. 14:34
Komentari
Podeli
(Foto: Jasenko Lazović)
Predstavnici Unije poslodavaca Srbije na konstitutivnom sastanku Sektora saobraćaja Unije poslodavaca Srbije izabrali su 2. decembra novo rukovodstvo i razmatrali predloge dodatnih mera u cilju poboljšanja funcionisanja sektora saobraćaja u budućem periodu.

Kako je navedeno u saopštenju, sednica je održana online u skladu sa preporukama i merama Vlade Srbije za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Za predsednika je izabran generalni direktor Agent Plus-a Zoran Netković, dok je za njegovog zamenika imenovan Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma Nikola Tesla. Pored renomiranih privrednih subjekata, u radu sektora učestvuju i strukovna udruženja, PUMED, Panontransport i Srbija transport.

- Dosadašnje mere Vlade Republike Srbije su značajno pomogle privredi u cilju održavanja likvidnosti i što efikasnijeg fukcionisanja, međutim UPS je prepoznala potrebu da se poslodavci dodatno organizuju i pokrenu aktivnosti i inicijative, kako bi se privredni ambijent u otežanim uslovima pandemije koron virusa dodatno poboljšao i prevazišli brojni problemi I zastoji u radu - ističe se.

U skladu sa tim, prisutni članovi imali su priliku da se upoznaju sa inicijativama koje su članovi UPS dostavili Sektoru, a koje će biti sastavni deo predloga za poboljšanje funkcionisanja sektora saobraćaja i koje će se dostaviti na razmatranje nadležnim ministarstvima.

- Činjenica da je Unija poslodavaca Srbije jedino udruženje poslodavaca Srbije koje je reprezentativni socijalni partner na nacionalnom nivou i aktivni učesnik procesa približavanja Srbije Evropskoj uniji, daje mogućnost članovima da interesi njihovih kompanija budu zastupani na transparentan i institucionalni način kroz dijalog sa Vladom Republike Srbije, sindikatima i drugim organima uprave i domaćim i stranim institucijama i organizacijama. Iz tog razloga, mi smo prihvatili poziv da se aktivno uključimo u rad Sektora saobraćaja Unije poslodavaca Srbije i da svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom u oblasti logistike damo doprinos u prevazilaženju posledica krize izazvane pandemijom virusa COVID-19 i unapređenju poslovnog ambijenta u privredi Srbije - izjavio je Zoran Netković, direktor pomorsko-rečne agencije Agent plus iz Beograda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.