Izvor: eKapija | Subota, 05.12.2020.| 10:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uređenje Slavijanskog parka i centra Mijatovca Ćuprija će sufinansirati novcem prikupljenim od poreza na imovinu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Nenad Nedomacki/shutterstock.com)
Opštinsko veće opštine Ćuprija donelo je rešenje o sufinansiranju dve građanske inicijative koje su bile predložene u okviru projekta "Direktno učešće građana", i to: projekta-inicijative Dečiji kutak u iznosu od 500.000 dinara i projekta Sportski i zabavni sadržaji u Slavijanskom parku u iznosu od 200.000 dinara, navodi se na opštinskom sajtu.

Tako će kroz projekat Dečiji kutak biti uređen spomen park u centru Mijatovca, dok će predmet druge inicijative, kako to i sam naziv projekta kaže, biti jedna od najvećih i drvećem najbogatijih zelenih zona u Ćupriji - Slavijanski park.

Ovi projekti treba da budu zajednički finansirani - Opština Ćuprija izdvaja novčana sredstva, dok će učešće građana da bude iskazano kroz volonterski rad i korišćenje mehanizacije.

Inače, Opštinsko veće ovo rešenje donelo je na osnovu predloga liste Komisije za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu opštine Ćuprija, koja nije mogla da razmatra predlog projekta "Građanska inicijativa" jer su potpisnici ove inicijative predvideli da se projektne aktivnosti realizuju na zemljištu koje nije u vlasništvu Opštine Ćuprija već u vlasništvu Republike Srbije, odnosno Ministarstva odbrane.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.