NavMenu

Uređenje Slavijanskog parka i centra Mijatovca Ćuprija će sufinansirati novcem prikupljenim od poreza na imovinu

Izvor: eKapija Subota, 05.12.2020. 10:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nenad Nedomacki/shutterstock.com)Ilustracija
Opštinsko veće opštine Ćuprija donelo je rešenje o sufinansiranju dve građanske inicijative koje su bile predložene u okviru projekta "Direktno učešće građana", i to: projekta-inicijative Dečiji kutak u iznosu od 500.000 dinara i projekta Sportski i zabavni sadržaji u Slavijanskom parku u iznosu od 200.000 dinara, navodi se na opštinskom sajtu.

Tako će kroz projekat Dečiji kutak biti uređen spomen park u centru Mijatovca, dok će predmet druge inicijative, kako to i sam naziv projekta kaže, biti jedna od najvećih i drvećem najbogatijih zelenih zona u Ćupriji - Slavijanski park.

Ovi projekti treba da budu zajednički finansirani - Opština Ćuprija izdvaja novčana sredstva, dok će učešće građana da bude iskazano kroz volonterski rad i korišćenje mehanizacije.

Inače, Opštinsko veće ovo rešenje donelo je na osnovu predloga liste Komisije za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu opštine Ćuprija, koja nije mogla da razmatra predlog projekta "Građanska inicijativa" jer su potpisnici ove inicijative predvideli da se projektne aktivnosti realizuju na zemljištu koje nije u vlasništvu Opštine Ćuprija već u vlasništvu Republike Srbije, odnosno Ministarstva odbrane.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.