Izvor: eKapija | Subota, 05.12.2020.| 09:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pored reke Lim u Priboju gradi se moderna Staza zdravlja duga tri kilometra

Ilustracija
Ilustracija (Foto: scenery2/shutterstock.com)
Skoro mesec dana traju radovi na rekonstrukciji Staze zdravlja u Starom Priboju, od visećeg mosta preko Lima, kod železničke stanice, do Mramorja, odnosno Doma za stare, u dužini od nepuna 3 kilometra, navodi se na sajtu opštine.

Ovaj projekat finansira Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija sa 20 miliona dinara.

Pored raščišćavanja postojeće staze, iskopa kanala za buduću javnu rasvetu, trenutno, glavni posao je na izgradnji adekvatne veze buduće Staze zdravlja sa prolazom ispod železničke stanice i visećim mostom preko Lima odnosno stvaranja prikladnog, i pre svega bezbednog, prilaza pešaka i biciklista Stazi zdravlja, što, kako se navodi na opštinskom sajtu, do sada nije bio slučaj.

S obzirom da se ušlo u decembar, radnici prijepoljske firme Rovčanin inženjering, koriste svaki lep dan da se odradi što više posla, pre niskih temperatura i mogućih snežnih padavina. Plan je da se staza ovih dana asfaltira, a za kasnije bi ostalo postavljanje naponskog kabla za struju i stubova javne rasvete, kao i zaštitne ograde, kako od pruge Beograd-Bar tako i od reke Lim.

Pored, aktuelnih radova, lokalna samouprava pripremila je i projekat nastavka Staze zdravlja, kao pešačko- biciklističke staze od Mramorja do granice na Uvcu odnosno ušća Uvca u reku Lim.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.