Izvor: Tanjug | Petak, 04.12.2020.| 16:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Češke kompanije planiraju investicije u Srbiju

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Santiago Cornejo/shutterstock.com)
Trgovina i telekomunikacije prioritetne su oblasti saradnje Srbije i Češke i potrebno je nastaviti rad Mešovitog komiteta, saglasili su se danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta.

Kako je saopštilo ministarstvo, ambasador Kuhta izrazio je zadovoljstvo poslovanjem čeških kompanija u Srbiji i najavio da i druga češka preduzeća planiraju investicije u Srbiju.

On je izdvojio projekat Avala film ističući njegov značaj za srpsku filmsku industriju i najavio izgradnju obrazovne filmske institucije u okviru projekta, kao i veliki studio za snimanje filmova.

Ambasador je istakao i značajnu priliku za uvoz srpskih proizvoda iz oblasti hemijske proizvodnje, proizvodnje guma i poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Ministarka Matić je naglasila da je od posebnog značaja saradnja sa PPF grupom i podsetila da ministarstvo raspisuje pozive operatorima za zajedničku izgradnju širokopojasne mreže u ruralnim područjima.

Učesnici sastanka zaključili su da je rast trgovinske razmene dobar pokazatelj ekonomske saradnje dve zemlje i izrazili očekivanje za dalji razvoj saradnje posebno sa očekivanom ekonomskom stabilizacijom naredne godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.