NavMenu

Procvat turizma u Bačkoj Topoli - U planu biciklističke staze koje bi povezale četiri jezera

Izvor: Dnevnik Petak, 04.12.2020. 09:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dudarev Mikhail/shutterstock.com)Ilustracija
U Bačkoj Topoli podižu se turistički kapaciteti i promoviše raznovrsna ponuda u naseljima opštine. Minulog leta hit destinacija bilo je "crveno jezero" u Pačiru, a turisti su i iz daljine dolazili da se okupaju u vodi boje vina.

- Banja u Pačiru postala je preko noći popularna, ali je bilo izuzetno posećeno i Bačkotopolsko jezero, na kom je najmanje bilo Topolčana. Na obali jezera se gradi i auto-kamp, kroz IPA projekat u saradnji sa Mađarskom, gde su radovi u toku. Bazeni u Staroj Moravici i u Bajši su, takođe, bile posećene destinacije tokom sezone - kaže predsednik Skupštine opštine Saša Srdić.

Jedna od najstarijih ergela u našoj zemlji, Zobnatica takođe je mesto koje vredi videti i to ne jednom, smatra Srdić, dok Panonija daje utisak posetiocima kao da su se obreli na Zlatiboru.

- Među znamenitostima koje turisti obilaze tokom posete Bačkoj Topoli su i katolička katedrala koja spada u najviše u Srbiji, kovačko-kolarska radionica, Zavičajna kuća, Muzej, što samo govori da ima dosta raznolikog sadržaja i to je sve predstavljeno u turističkoj ponudi opštine - ističe Srdić.

Ističe da je bitno da se podigne kvalitet života i na selima, za šta navodi primer izgradnju teniskih terena u Tomislavcima, u koje sada dolaze i mnogi stanovnici Bačke Topole zbog rekreacije, ali i okolnih mesta.

- Rekonstrisani su i sportski tereni u Njagoševu, zahvaljujući Pokrajini i Republici, jer bez pomoći viših nivoa vlasti, ne bi mogli da realizujemo projekte, kao i zahvaljujući prekograničnoj saradnji - naveo je.

Prema njegovim rečima, stanovnik Tomislavaca, koji je živeo u Kanadi i vratio se u Srbiju, predložio je ideju lokalnoj samoupravi da se biciklističkim stazama povežu jezera.

- On je aktivan biciklista i u Kanadi je patentirao staze. Dopala nam se ideja, te sad imamo u planu da napravimo i mauntin bajk staze po našoj opštini, ali bi napravili i rutu- četiri jezera, odnosno povezali ih stazama, te bi to bila još jedna od ponuda naše opštine. Biciklistička ruta bi spojila jezera Bačkotopolsko, Panoniju, Svetićevo i Krivaju i tako bi biciklisti mogli da uživaju u prirodi na pravi način - kaže Srdić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.