Izvor: Tanjug | Četvrtak, 03.12.2020.| 17:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

MATIĆ: Tržište spremno i za slučaj novog zatvaranja

Tatjana Matić
Tatjana Matić (Foto: Youtube/screenshot/N1)
Tržište u Srbiji je u potpunosti spremno da obezbedi uslove za normalno funkcionisanje maloprodaje i veleprodaje i u slučaju da dođe do nekog novog potpunog zatvaranja, kaže ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

- Spremni smo i nadamo se da neće biti i težih situacija od ove u kojoj se trenutno nalazimo, ali naše tržiste, i maloprodaja i veleprodaja, potpuno je spremno da obezbedi uslove za normalno funkcionisanje i u slučaju da dođe do nekog novog potpunog zatvaranja - rekla je Matić.

Na pitanje novinara kako u doba pandemije plasirati robu na naše, a kako na inostrano tržište, Matić je navela da je u doba pandemije najlakše plasirati robu, a da je nateže omogućiti kretanje ljudi.

Kaže da je roba i njen protok sve vreme dobro funkcionisao, i napominje da je Srbija među retkim zmeljama u svetu i EU koja je i tokom vanrednog stanja i tokom najtežeg perioda pandemije imala nesmetanu snabdevenost svojih objekata, uključujući i prehrambene proizvode domaćeg, ali i stranog porekla.

- Bilo je jako malo problema u snabdevanju i s pravom smo ponosni na tu činjenicu - rekla je Matić i navela da smo i u uslovima vanrednog stanja pokazali da je moguće nesmetano funkcionisanje i prevoz robe.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.