Izvor: eKapija | Sreda, 02.12.2020.| 16:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kreće izgradnja auto-puta kroz Žepče na trasi Koridora 5C

(Foto: Peter Gudella/shutterstock.com)
U utorak, 1. decembra, u Žepču je potpisan Zapisnik kojim zvanično kreće izgradnja auto-puta kroz Žepče, na trasi Koridora 5C, deonica Nemila – Poprikuše (Željezno Polje, Mračaj i Golubinja).

Potpisivanju su prethodile faze uviđaja na licu mesta, primopredaja i iskoličenje nekretnina koje su potpuno eksproprirane u svrhu izgradnje.

Ovom prilikom, opštinski načelnik Mato Zovko je izrazio zadovoljstvo što se kreće s izgradnjom puta preko područja Žepča.

- 20 km ove ceste prelazi preko naše opštine, a pored Koridora 5C, u Žepču će biti interregionalno čvorište autoputa Tuzla – Žepče. Izgradnjom ovih cesta Žepče će dobiti još bolju povezanost s celom BiH i šire - naveo je Zovko.

Voditeljica postupka je upoznala prisutne da je korisnik eksproprijacije JP Autoceste FBiH podneskom od 20. novembra ove godine zatražio primopredaju nekretnina potpuno ekspropriranih u svrhu izgradnje puta na Koridoru 5C, deonica Nemila – Poprikuše.

Prisutni veštak geodetske struke je konstatirao da su na osnovu položenih Elaborata eksproprijacije, eksproprirane nekretnine u Golubinji, Mračaju i Željeznom Polju, prema naznačenim parcelama koje su sastavni deo Elaborata.

Predstavnik korisnika Autoceste FBiH je naveo da je pojas eksproprijacije iskolčen na terenu. Svi predmeti eksproprijacije su završeni osim u tri slučaja, ali to ne sprečava ulazak izvođača u posed jer postoji rešenje Vlade o dozvoli ulaska u posed.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.