Izvor: eKapija | Sreda, 02.12.2020.| 14:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Raspisan konkurs za idejno rešenje za proširenje postojećeg depoa Narodne biblioteke Srbije

(Foto: Google maps / screenshot)
Narodna biblioteka Srbije u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda raspisala je javni otvoreni jednostepeni arhitektonski konkurs za idejno rešenje za izgradnju - proširenje postojećeg depoa Narodne biblioteke Srbije, u Skerlićevoj 1 u Beogradu.

Povod za raspisivanje konkursa je nedostatak prostora za smeštaj bibliotečke građe, navedeno je na sajtu Udruženja arhitekata Srbije.

- Kako je nedostatak prostora za navedene potrebe NBS prepoznat pre više decenija, planski osnov za predmetnu izgradnju sadržan je u Planu detaljne regulacije dela Vračarskog platoa između ulica: Katanićeve, Makenzijeve, Čuburske, unutrašnje granice parcela duž parne strane Šumatovačke, Braničevske, Rankeove, Nebojšine, Skerlićeve i Bore Stankovića - navedeno je.

Cilj konkursa je da se, u skladu sa konkursnim zadatkom, programskim zahtevima, značajem i potencijalima lokacije, izabere najkvalitetnije arhitektonsko-urbanističko rešenje za izgradnju - proširenje postojećeg depoa Narodne biblioteke Srbije, koje korespondira sa okruženjem i prilagođeno je vrednostima ambijenta.

Dodaje se da će izabrana rešenja predstavljati osnov za izradu projektne dokumentacije za potrebe realizacije, uređenja i izgradnje.

Rok za predaju radova konkursa je do 19. februara 2021. godine.

Više o tenderu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.