Izvor: eKapija | Sreda, 02.12.2020.| 12:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izložba "O arhitekturi - Learning Architecture" do 12. decembra u Beogradu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: urfin/shutterstock.com)
Osma interdisciplinarna međunarodna izložba "O arhitekturi - Learning Architecture" može se pogledati od danas (2. decembra 2020.) u Galeriji nauke i tehnike SANU. Izložba se nadovezuje na istoimenu onlajn konferenciju 4. i 5. decembra. Organizator ovog programa je Asocijacija za razvoj održive urbane zajednice – STRAND.

Kako je navedneo na sajtu SANU-a, glavna tema ovogodišnjih radova sledi koncept multidisciplinarnog pristupa arhitekturi, koji je već razvijan na prethodnim konferencijama, ukazujući na važnost istraživanja UNESKO platforme Learning City.

- Uloga i pozicija arhitekture sagledava se polazeći od 17 ciljeva održivog razvoja, a posebno onog u kojem se navodi da je potrebno gradove i ljudska naselja učiniti inkluzivnim, sigurnim, elastičnim i održivim. Postavka obuhvata deset tematskih celina, a biće izloženi crteži, projekti, fotografije i dizajn produkta, video i audio zapisi. Autori su priznati umetnici i arhitekte iz deset zemalja - navedeno je.

Izložbu je moguće posetiti do 12. decembra, a broj posetilaca u Galeriji je ograničen u skladu sa kapacitetom prostora i epidemiološkim preporukama.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.