Izvor: zlatiborpress.rs | Sreda, 02.12.2020.| 09:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sirogojno Company otvara pogon u Bajinoj Bašti

Ilustracija
Ilustracija (Foto: jocic/shutterstock.com)
Početkom 2021. godine Sirogojno Company proširiće teritoriju otkupa, priključujući kompaniji i proizvođače voća sa teritorije Bajine Bašte.

Naime, od 1. decembra krenuće sa potpisivanjem ugovora sa svojim proizvođačima a pogon za sušenje voća u Bajinoj Bašti krenuće sa radom već od naredne godine, najavio je Rade Ljubojević vlasnik kompanije.

- Zbog koronavirusa radovi na pogonu su prolongirani, ali će ovaj proces sušenja voća startovati već u januaru - kaže Ljubojević.

Inače, firma Sirogojno Company posluje već 30 godina u oblasti prodaje zamrznutog voća i povrća, postižući veliki uspeh pre svega na svetskom tržištu. Trenutno ima oko 2.000 kooperanata uglavnom sa područja Zapadne Srbije.

- Od jedne male firme postali smo jedan od najvećih izvoznika zamrznutog voća u Srbiji, a od skoro i sušenog voća - kaže Ljubojević i dodaje da je način na koji oni suše voće jedini u Evropi.

- Postoje i drugi pogoni liofilizacija u Srbiji, ali ovo je jedan veoma specifičan način sušenja voća i jedini u Evropi. Kvalitet tog voća koje mi sušimo izdvaja se od drugih po tome što kompletan ukus voća ostaje u tom sušenom voću - naglašava Ljubojević.

Godišnje se na svetsko tržište plasira oko 20.000 tona zamrznutog voća i povrća, pre svega u zapadnu Evropu, Ameriku, Kanadu, Australiju, Japan.

Sirogojno Company i u otežanim uslovima zbog pandemije koronavirusa posluje nesmanjenim kapacitetom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.