NavMenu

Početak gradnje fabrike guma Toyo Tires u Inđiji 15. decembra - Glavni izvođač japanska kompanija Takenaka

Izvor: Tanjug/ eKapija Utorak, 01.12.2020. 17:02
Komentari
Podeli
(Foto: North Engineering/Urbanistički projekat, screenshot)
Kamen temeljac za izgradnju fabrike guma japanske kompanije Toyo tires planirano je da bude postavljen u Inđiji 15. decembra, potvrdio je predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

- Ovo je najznačajnija investicija do sada u Srbiji s obzirom na visinu ulaganja od 367 mil EUR u prvoj fazi, veličinu objekta i činjenucu da Toyo tires pripada Mitsubishi korporaciji - izjavio je Gak u razgovoru za Tanjug.

Dodao je kako će glavni izvođač radova na izgradnji hale koja će zahvatati oko 20 hektara biti japanska kompanija Takenaka, ali da će biti mesta i za naše građevince kao podizvođače.

- Želimo da naši privrednici učestvuju u izgradnji jednog ovako velikog objekta od čega će moći da žive narednih godina - rekao je Gak.

Rok izgradnje je 17 meseci, nakon čega se očekuje da fabrika godišnje proizvodi pet miliona guma premijum klase za tržište Evrope i Rusije.

Proizvodni kompleks za potpuno automatizovanu proizvodnju pneumatika za automobile i kamione nalaziće se na parceli od gotovo 64 hektara, a predviđena je proizvodnja 5 miliona pneumatika godišnje, a detaljnije o tome kako će izgledati čitajte u posebnom tekstu.

Toyo tires bi u novom pogonu trebalo da zaposli 537 radnika.

Podsetimo, nedavno je Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila 41 mil EUR državne pomoći za Toyo tires u Inđiji.

Za investiciju u Inđiji Toyo Tire Serbia prethodno je dobila i subvenciju od 3 mil EUR kroz dodeljivanje 637.455 m2 državnog zemljišta bez naknade.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.