Izvor: eKapija | Utorak, 20.04.2010.| 15:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Velika evropska smotra mladih preduzetnika u Beogradu od 22. do 24. aprila

(Foto: b)

Najveća evropska smotra mladih preduzetnika i Sajam učeničkih kompanija, "Junior Achievement Innovation Camp & Student Companies Trade Fair" biće održan od 22. do 24. aprila u hotelu "Continental" i tržnom centu "Delta City". Organizatori događaja su program Dostignuća mladih (Junior Achievement) i Britanski savet (British Council), uz podršku kompanije "Microsoft" i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Beograd će ovom prilikom prvi put ugostiti više od 100 učesnika, mladih preduzetnika iz svih evropskih zemalja, koji će pokazati koliko su razvili svoje preduzetničke sposobnosti. Oni ce imati zadatak da ponude svoja rešenja za probleme sa kojima se u radu susreće kompanija "Microsoft". Njihova rešenja ocenjivaće žiri sastavljen od predstavnika američke i britanske ambasade, USAID-a, predstavnika Erste banke, kopanije "Oracle" i drugih predstavnika poslovne zajednice u Srbiji.

U okiru trodnevnog programa ovog događaja prisutnima ce se obratiti: Žarko Obradović, ministar prosvete u Vladi RS, Stiven Vordsvort, ambasador Velike Britanije, Meri Vorlik, ambasadorka SAD, Vladan Zivanović, generalni direktor "Microsoft" u Srbiji, Kerolajn Džener, izvršna direktorka "Dostignuca mladih" za Evropu, kao i drugi predstavnici poslovnog sveta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.