NavMenu

Ko proizvodi većinu ugrađenih dimnjaka u Srbiji?

Izvor: eKapija Utorak, 20.04.2010. 14:16
Komentari
Podeli

(Foto: schiedel.rs)

Kada vidite dim da se vijori iznad kuće ili zgrade, velika je verovatnoća da su u taj objekat, bar kada se radi o Srbiji, ugrađeni dimnjaci kompanije "Schiedel".

Kompanija "Schiedel", deo istoimene nemačke multinacionalne kompanije, predstavila je na nedavno održanom Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu nove sisteme i materijale koji su po svojim karakteristikama i kvalitetu na vrhu evropskog tržišta.

Kako za "eKapiju" kaže, Milan Mihajlović, rukovodilac prodaje u toj kompaniji, "Schiedel" u prvi plan sada stavlja - dimnjački sistem "Absolut".

Inovativni sistem "Absolut" je prvi dimnjak u Evropi, koji ispunjava ekstremne uslove kao što su relativno niske temperature dimnih gasova, vlaga i kiseline a koji nastaju pri kondenzaciji dimnih gasova. Taj sistem daje značajan doprinos visokom stepenu iskorišćenja energije i smanjuje stvaranje i emisiju štetnih gasova. Jedini poseduje oznaku GW3, jer je: G – otporan na zapaljenje čađi, W – otporan na uticaj vlage tj. kondenzaciju i 3 – korozijski otporan kod upotrebe svih vrsta goriva.

S obzirim na to da je dosta izlagača na ovogodišnjem Sajmu isticalo da poseduju "Zeleni znak", upitali smo da li i kompanija "Schiedel" razmišlja u tom pravcu?

- Mi smo u procesu da taj znak dobijemo, i očekujemo da će kompanija "Schiedel" u Srbiji koja posluje od 2002. godine imati taj znak, kao što ga ima i naša matična kompanija, koja je u Evropi priznata i po tome što brine o zaštiti životne sredine.

Osim novog "Absolut"-a, kompanija je predstavila više grupa i tipova dimnjačkih sistema koji su primereni za ugradnju od porodičnih objekata, manjih kvadratura, do velikih industrijskih.

Dimnjački sistem "Absolut" (Foto: schiedel.rs)Dimnjački sistem "Absolut"

- Kada je reč o prodaji, sa stanovišta kvantiteta, više je kupaca među vlasnicima individualnih objekata, samim tim što su takvi objekti masovniji. Ali ne treba zanemariti ni vrlo interesantna rešenja koje smo isporučivali u stambene objekte sa velikim brojem stanova i čitava naselja kao što je npr "Univerzitetko naselje" ( "Belville") ili za kotlarnice velikih snaga, objekte tržnih i poslovnih centara kao što je na primer TC "Ušće".

Gde se sve dimi iz "Schiedel" dimnjaka

U beogradskom tržnom centru "Ušće" instaliran je najveći dimnjak u istoriji kompanije - dug čak 113 metara.

- Pored toga prisutni smo u svim objektima trgovinskih lanaca "Metro", "Tempo", "Mercator". Naši proizvodi nalaze se i u brojnim stambenim objektima u Beogradu, ali i Novom Sadu, Subotici, Nišu... – kaže Mihajlović.

U Srbiji je oko 40% uzroka požara zbog loših dimnjaka, što po rečima sagovornika "eKapije" govori mnogo.

- Zato "Schiedel" svoje dimnjačke sisteme proizvodi i razvija u skladu sa standardima koji obezbeđuju da krajnji korisnik bude bezbeden tokom njegove upotrebe – kaže Mihajlović i dodaje da će u narednom periodu akcenat kompanije i dalje biti na krajnim korisnicima uz povećanje marketinških aktivnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.