NavMenu

Na Staroj planini gradiće se hotel visoke kategorije inspirisan pirotskim ćilimom - U planu ski i trim staze, sportska dvorana i tereni (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.11.2020. 14:59
Komentari
Podeli
Projektovani izgled hotela (Foto: AIM Studio)Projektovani izgled hotela
Na Staroj planini, na mestu malog hotela StarA koji je kao planinarski dom sagrađen 80-ih godina, a zatim 90-ih za potrebe kompanije Tigar a.d. Pirot dograđen i pretvoren u mali hotel, firma Slavninja 3 plus doo, vlasnika porodičnog para Nine i Nikole Mirotića, gradiće hotel sa četiri zvezdice.

Hotel će imati kapacitet od 66 soba i pet apartmana, a konstrukcija je inspirisana pirotskim ćilimima, navode iz podgoričkog AIM Studia, kome je povereno projektovanje.

- Objekat hotela koji je planiran u četiri faze, prati prilazni put, prilagođavajući se promjenama visine. Segmentisan je na manje celine kako bi bio čovekomerniji i više podsećao na grupaciju manjih objekata. Ovi segmenti inspiraciju crpe iz šara na pirotskim ćilimima, koji su izvedeni iz srpske narodne tradicije, i koji su 2012. godine uvršteni na Uneskovu listu nematerijalnih kulturnih dobara Republike Srbije - ističu projektanti.

Hotel sadrži i garažu za 35 mesta, restoran kapaciteta 120 mesta sa prostranom terasom, salu za sastanke, Spa centar sa zatvorenim bazenom i druge sadržaje.

U neposrednoj blizini, na mestu postojećeg otvorenog košarkaškog terena gradiće se sportska dvorana i otvoreni teren. Dvorana sadrži teretanu površine 200 m2 sa pogledom na teren, tribine kapaciteta 168 mesta, svlačionice, toalete i druge pomoćne prostorije.

- Slično kao na hotelu, na fasadi se obrazuju šestougaoni segmenti, koji su zastakljeni ali i dodatno obrađeni drvenim letvicama radi zasenčenja i sprečavanja direktnog upada svetlosti na teren - kažu iz AIM Studia.
Dvorana i otvoreni teren (Foto: AIM Studio)Dvorana i otvoreni teren
Uz dvoranu planiran je otvoreni košarkaški teren kome se pristupa kroz dvoranu, koji takođe objedinjuje tribine sa 168 mesta. Ispred dvorane planiran je plato za parkiranje kapaciteta 30 vozila.

Dodaju i da je sagledavajući trenutno stanje, područje Stare planine i Pirota, koje ima veliki potencijal, nepravedno zapostavljeno, pa je prilikom izrade idejnog rešenja hotelskog kompleksa, jedan od najvažnijih ciljeva bio da hotel radi tokom cele godine.

- Upravo iz tog razloga mnoštvo dodatnih sadržaja poput fizioterapeutskog centra za dijagnostiku i rehabilitaciju sportskih povreda, ambulante, ski i trim staza, otvorene i zatvorene teretane, uz prateće sadržaje za relaksaciju, bez sumnje će privući veliko interesovanje tokom zimske i letnje sezone - navode iz podgoričkog studija.

I. Milovanović
Fotogalerija
Hotel na Staroj planini
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.