NavMenu

Strategija upravljanja vodama - Raspisan poziv za učešće u javnoj raspravi o Nacrtu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.11.2020. 14:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shulgenko/shutterstock.com)Ilustracija
U postupku pripreme strateške procene uticaja Predloga Akcionog plana za realizaciju Strategije upravljanja vodama na teritoriji Srbije do 2034. godine na životnu sredinu, Republička direkcija za vode sprovodi javnu raspravu o Nacrtu izveštaja o strateškoj proceni uticaja.

- Republička direkcija za vode poziva predstavnike državnih organa i organizacija, javnih službi, privrednih subjekata, poslovnih udruženja, stručne javnosti, udruženja, međunarodnih organizacija, kao i druge zainteresovane učesnike da se upoznaju sa tekstom Nacrta izveštaja o strateškoj proceni uticaja - saopštila je Direkcija.

Javna rasprava o Nacrtu izveštaja o strateškoj proceni uticaja sprovodi se do 26. decembra 2020. godine.


Nakon predloga i sugestija sledi Izveštaj

Primedbe, predlozi i sugestije za unapređenje teksta Nacrta dostavljaju se na Obrascu za komentare, putem elektronske pošte na adresu: dusan.dobricic@minpolj.gov.rs, sa naznakom "Javna rasprava - Nacrt izveštaja o strateškoj proceni uticaja Akcionog plana za realizaciju Strategije upravljanja vodama", do naznačenog datuma.

Po okončanju postupka javne rasprave, Republička direkcija za vode analiziraće sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi.

Direkcija će sačiniti i Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu izveštaja o strateškoj proceni uticaja Akcionog plana za realizaciju Strategije upravljanja vodama na teritoriji Republike Srbije do 2034. godine na životnu sredinu.

Tekst Nacrta izveštaja o strateškoj proceni uticaja je dostupan za uvid i preuzimanje na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Republičke direkcije za vode i na Portalu e-Uprave.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.