Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 30.11.2020.| 13:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvorene prijave za besplatni konsultantski program Speed 2.0 namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima

Ilustracija
Ilustracija (Foto: ramcreations/shutterstock.com)
Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije pozvao je danas mikro, mala i srednja preduzeća da se prijave za besplatni konsultantski program Speed 2.0 koji je namenjen ublažavanju posledica izazvanih pandemijom kovid-19.

Kako je saopštila PKS, privredna društva koja budu selektovana za učešće u programu imaće priliku da iskoriste ekspertizu iskusnog konsultanta koji će onlajn analizirati njihove načine poslovanja i predložiti unapređenja.

Takođe, preduzeća će tokom jednodnevnih konsultacija dobiti mogućnost da pronađu rešenje za probleme stvorene pandemijom ili probleme koji su postojali od ranije, a koje je aktuelna situacija pogoršala, kroz korake u domenu digitalne transformacije.

Sva mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju između pet i 249 zaposlenih i redovno izmiruju obaveze prema državi, mogu da se prijave za program Speed 2.0 na sajtu Centra za digitalnu transformaciju https://cdt.org.rs/home.

U PKS objašnjavaju da digitalna transformacija ne podrazumeva prevashodno kupovinu hardvera i softvera, time i nove troškove za firme, već, pre svega, predstavlja promenu radi unapređenja komunikacije sa dobavljačima ili kupcima, marketinga, kao i poslovnih procesa i modela.

Konsultanti CDT-a su već radili sa blizu stotinu mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji u okviru sličnog programa Speed 1.0, tokom prvog talasa pandemije, pomažući firmama da ublaže direktne posledice pandemije kovid.

Inače, sva preduzeća koja apliciraju za program najpre će imati mogućnost da popune dva upitnika - test digitalnog imuniteta i digitalne konkurentnosti.

Kroz tu samoevaluaciju, dobiće uvid u to koliko su spremna za izazove poslovanja u okruženju, izmenjenom zbog pandemije kovid-19, a takođe i kolika je njihova konkurentnost u eri poslovanja, obeleženoj digitalnom transformacijom.

Program Speed 2.0 je razvijen uz podršku Privredne komore Srbije i Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.

Iskustva kompanija i konsultanata koji su učestvovali u sličnom programu Speed 1.0 mogu se videti na Tviter nalogu Centra za digitalnu transformaciju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.