Izvor: Glas Srpske | Nedelja, 29.11.2020.| 14:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prodaja bijeljinske Šećerane propala zbog greške u oglasu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: AVN Photo Lab/shutterstock.com )
Sud je zbog zakonskih začkoljica poništio oglas o prodaji bijeljinske Fabrike šećera u stečaju i raspisao novi, a jedinom kupcu na poslednjoj licitaciji, firmi NSG Rent iz Zvornika, vraćen je uplaćeni depozit.

Rekao je to za Glas Srpske stečajni upravnik Šećerane Nebojša Matić dodavši da je sada očigledno da stečaj koji traje već pet godina ipak neće biti okončan do kraja ove godine kako se očekivalo.

- Iako je Odbor poverilaca na posednjoj sjednici utvrdio da je ponuda zvorničke firme NSG Rent koja je ponudila tri miliona maraka za Šećeranu i uplatila depozit 50.000 KM (25.000 EUR) validna, stečajni sudija je poništio taj oglas o prodaji, jer je u njemu stajalo da se prodaje stečajni dužnik kao pravno lice. S obzirom na to da se to kosi sa zakonskim propisima, oglas je raspisan ponovo te je navedeno da se prodaje imovina stečajnog dužnika - pojasnio je Matić.

Dodao je da je novi rok za dostavljanje ponuda i uplatu depozita 18. decembar, te da će pristigle ponude Odbor poverilaca razmatrati na sjednici koja je zakazana za 21. decembar.

Kako je navedeno u oglasu, kupac je lice koje ponudi najveći iznos.

Bezuspešne licitacije

Bijeljinska Fabrika šećera zapi prazna već 12 godina. U stečaju je od 2015. godine. Fabrika je do sada bezuspešno prodavana na 15. licitacija, prvo po ceni od 10 mil KM (5 mil EUR), a potom i po nešto nižoj.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.