Izvor: eKapija | Nedelja, 29.11.2020.| 14:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija Trga nezavisnosti u Podgorici koštaće gotovo 12,4 mil EUR - Idejnim rešenjem planirana i podzemna garaža sa 737 parking mesta

(Foto: Glavni grad Podgorica)
Okvirna procenjena vrednost rekonstrukcije Trga nezavisnosti je gotovo 12,4 mil EUR, a namera Podgovrice je da obezbedi optimalnan način finansiranja ovog projekta, tako da to građane Podgorice ne košta nijedan evro, rekao je gradonačelnik Ivan Vuković.

Kako je istakao, cilj je da se centar grada pretvori u pešačku zonu, zonu za bicikliste, ali i da se animira biznis zajednica, i stvore se pretpostavke za otvaranje novih radnih mesta.

Naglasio je da je pobedničko rešenje izvanrednan izbor, kojim je, između ostalog planirana podzemna garaža sa 737 parking mesta, što je 200 parking mesta više nego što trenuto imamo u centru grada, novo zelenilo i komercijalni sadržaji.

- Ovo je veliki uspeh, jer idemo ka tome da se centar grada pretvori u pješačku zonu i zonu za bicikiste, a dodatno moramo naći rešenje da animiramo preduzetnike da u centru otvore svoje biznise - pojasnio je gradonačelnik, navodeći da su planirani i poslovni prostori na nivou -1, te da se time otvaraju nove šanse za biznis i zapošljavanje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.