Izvor: Beta | Četvrtak, 26.11.2020.| 17:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Italija najavila prve "covid-free" letove između Evrope i SAD

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Jelena Đelić)
Italija će pokrenuti prvi vazdušni most "bez-kovida" (covid-free) između Evrope i SAD za putnike čiji testovi na Kovid-19 su negativni, čime se ukida obaveza 14-dnevnog karantina za pridošlice.

Kompanija Aeroporti di Roma (ADR) koja upravlja rimskim aerodromom Fjumićino objavila je da je postignut sporazum italijanske aviokompanije Alitalja i američke Delta Airlines za specijalne letove između određenih severnoameričkih gradova i Rima od decembra.

Slični vazdušni koridori će se takođe testirati između Rima i Minhena i Frankfurta u Nemačkoj, naveo je isti izvor.

Inicijativa sledi lansiranje u septembru takvih unutrašnjih letova između Rima i italijanskog finansijskog centra Milana.

- Novi protokoli putovanja predviđeni eksperimentalno na letovima iz SAD za Fjumićino postepeno će biti predloženi putnicima od decembra - navodi se u saopštenju.

- Cilj eksperimentalne faze je da se proceni efikasnost i funkcionalnost novog načina putovanja da bi putovanja bila dostupnija u pripremi za letnju sezonu 2021. godine - navodi se u saopštenju.

Predviđa se da putnici koji stižu sa aerodroma JFK u Njujorku i Njuarku i Atlante u SAD mogu da izbegnu karantin obavezan za osobe koje dolaze iz SAD, ako urade test na korona virus 48 sati pre polaska i još jedan pri sletanju u Rim.

Rimski aerodrom već ima za putnike pri dolasku brze antigene testove čiji rezultati se znaju za 30 minuta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.