Izvor: B92 | Četvrtak, 26.11.2020.| 14:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mišlenov vodič odložio dolazak u Beograd zbog koronavirusa

Ilustracija
Ilustracija (Foto: tiverylucky/shutterstock.com)
Zbog situacije sa Kovidom 19, Mišlenov vodič je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti i odloži otkrivanje novih selekcija, uključujući i selekciju u Beogradu.

Kako je saopšteno, usled pogoršanja aktuelne zdravstvene krize, koja se u poslednjih nekoliko nedelja eksponencijalno ubrzala u mnogim delovima sveta, gastronomski i turistički sektor se suočavaju sa ogromnim izazovima, što se odražava i na aktivnosti ocenjivača Mišlenovog vodiča.

S obzirom na to da je uticaj pandemije prisutan širom planete, Mišlenov vodič je bio prinuđen da pripremi novi raspored događaja i odloži predstavljanje pojedinih selekcija restorana. To se takođe odnosi i na otkrivanje selekcije u Beogradu, navedeno je.

- Pokretanje Mišlenovog vodiča za Beograd, ranije planirano za 11. decembar 2020, odlaže se usled pandemije kovida 19 - izjavio je Gvendal Pulunek, međunarodni direktor Mišlen ovog vodiča.

- Naši timovi su i dalje u bliskom kontaktu sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, a naša interesovanje za beogradsku kulinarsku scenu ostaje nepromenjeno. Redovno ćemo pratiti situaciju, dok će se pokretanje Mišlenovog vodiča za Beograd obaviti u kasnijem terminu, koji će zajednički biti određen - dodaje se u saopštenju

Ista situacija je i u Sjedinjenim Državama, gde su odložena nova predstavljanja (u Čikagu, Vašingtonu, Njujorku i Kaliforniji). U Evropi su odloženi Mišlenov vodič za Veliku Britaniju i za Belgiju, pri čemu je nedavno promenjen i format francuskih zvezdica. Kriza sa kovidom-19 je takođe uticala na aktivnosti vodiča u Aziji, gde je nedavno odlučeno da se odloži predstavljanje singapurske selekcije za 2021. godinu.

Mišlenov vodič ostaje posvećen svojim planovima u Srbiji, uz poštovanje njenih istorijskih vrednosti i profesionalizma. Anonimni i nezavisni ocenjivači vodiča nastavljaju svoj rad u Beogradu, kako bi srpsku kulinarsku scenu uspešno predstavili na svetskoj pozornici.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.