Izvor: eKapija | Četvrtak, 26.11.2020.| 12:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pokrenut postupak javne nabavke za izradu generalnog projekta auto-puta Vožd Karađorđe (MAPA)

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Akhmad Dody Firmansyah1/shutterstock)
Koridori Srbije pokrenuli su postupak javne nabavke za izradu Generalnog projekta sa Studijom opravdanosti za izgradnju državnog puta prvog reda Vožd Karađorđe, koji će spojiti centralni deo Šumadije sa istočnom Srbijom, saopšteno je iz Koridora. Ovaj auto-put biće najbrža veza Istočne sa Centralnom i Zapadnom Srbijom, kao i koridorima 10 i 11.

Put će biti dugačak 220 kilometara, a gradnja će biti podeljena na pet deonica. Nova saobraćajnica proći će kroz teritorije opština Lazarevac, Sopot, Mladenovac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor.
Mapa auto-puta
Mapa auto-puta (Foto: Koridori Srbije)
- Gradnja ovog auto-puta prepoznata je kao projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, jer će omogućiti neuporedivo bolje povezivanje istočnih, centralnih i zapadnih delova Republike Srbije. To će u perspektivi doneti još dinamičniji razvoj lokalnih ekonomija, smanjenje nezaposlenosti i još bolji ambijent za dolazak investicija. Sama gradnja ove saobraćajnice, nesumnjivo će otvoriti mogućnosti za angažovanje lokalnih preduzeća i radne snage - rekao je v.d. direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Detaljnu mapu budućeg puta pogledajte i u PDF fajlu u nastavku:

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.