Izvor: Promo | Četvrtak, 26.11.2020.| 09:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zühlke Group: Novo rukovodstvo globalnog razvojnog centra u Srbiji

Isidora Ušendić Stošić, Dušan Krompić i Marko Simić
Isidora Ušendić Stošić, Dušan Krompić i Marko Simić (Foto: Zuhlke Engeneering doo)
Isidora Ušendić Stošić, Dušan Krompić i Marko Simić postaju izvršni direktori Zuhlke Srbija od 1. decembra, nakon nedavnog imenovanja Aleksandra Marjanovića u izvršni odbor Zuhlke grupe.

Izborom novog rukovodstva razvojnog centra u Srbiji i novim angažmanom dosadašnjeg generalnog direktora u izvršnom odboru Grupe, Zuhlke dodatno ubrzava svoj strateški put globalnog širenja.

- Naš ključni zadatak je da razvojni centri postanu jedan od stubova Zuhlke grupe i da u tim naporima centar u Srbiji, kao najveći, ima i najveću odgovornost - poručuju iz tima.

Kako navode, u narednoj godini, koja će bez sumnje biti drugačija od svih prethodnih, fokus će biti na daljem rastu kompanije i profesionalnom razvoju ljudi, uz neprestano prilagođavanje i adekvatno odgovaranje na nove okolnosti i izazove.

- Jedan od važnih zadataka jeste i širenje saradnje sa lokalnim i regionalnim kompanijama jer upravo u razvoju partnerskog ekosistema vidimo potencijal za još bolje poslovne rezultate. U isto vreme, angažujući na međunarodnom nivou svoje ljude sa lokala, nastavićemo da podržavamo ostale lokacije u Evropi i Aziji - ističu iz kompanije.

- Kada profesionalci kao oni koji vode Zuhlke Srbija i celu Grupu vide u vama nekoga ko može da nastavi njihov rad i čak napravi pomak, onda je to ništa manje nego čast. U kompaniji kojoj je poslovni model "budućnost", biti deo tima koji je vodi predstavlja veliki izazov. Izazov iz koga izlazite bolji i koji se ne propušta - kaže Marko Simić (GDC Business Partner).

(Foto: Zuhlke Engeneering doo)

Da je potpuno spreman za nove izazove, poručuje i Dušan Krompić (Head of Operations).

- Veliko je zadovoljstvo raditi u okruženju koje ohrabruje napredovanje i lični razvoj. Naša zajednička odgovornost je da nastavimo do sada izuzetno uspešan razvoj Zuhlke Srbija i da kao deo globalnog razvojnog centra doprinesemo daljem razvoju cele Grupe - kaže Dušan Krompić.

S kolegama je saglasna i Isidora Ušendić Stošić (Head of Service).

- Zahvalna sam na ukazanom poverenju i ponosna na to što moj izbor pokazuje da "diversity" nije mit već realnost u Zuhlkeu. Suočeni smo sa izazovima i očekivanjima koji nisu mali, ali duboko verujem da ćemo saradnjom i ukrštanjem različitih mišljenja pronaći najbolje rešenje za kompaniju i zaposlene - ističe Isidora Ušendić Stošić.

Doskorašnji generalni direktor Zuhlke Srbija Aleksandar Marjanović, koji je ujedno i izvršni direktor globalnih razvojnih centara, siguran je da će novo rukovodstvo sa svojim timom uspešno odgovoriti na sve izazove.

(Foto: Zuhlke Engeneering doo)

- Zaista sam uveren da ćemo s ovako iskusnim i posvećenim timom napisati još jedno uspešno poglavlje u istoriji ne samo Zuhlke kompanije u Srbiji, već i cele Grupe - kaže Aleksandar Marjanović.

Zuhlke grupa globalna je IT kompanija koja klijentima iz širokog spektra industrija nudi usluge na polju inovacije proizvoda. Zuhlke stvara nove poslovne modele, pre svega, razvojem usluga i proizvoda temeljenih na novim tehnologijama - od ideje do krajnje upotrebe. Kompanija je osnovana u Švajcarskoj 1968, a danas posluje i u Nemačkoj, Austriji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Bugarskoj, Srbiji, Hongkongu, Singapuru, a od naredne godine i u Portugalu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.