NavMenu

Naša veza sa svetom - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.11.2020. 08:39
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Poslovni portal eKapija objavio je Tematski bilten: Transport i logistika - Naša veza sa svetom. U ovom tematskom biltenu pročitajte:

1. Šta je novo u sektoru transporta i logistike i kakve su perspektive razvoja?

2. Kako se ovaj sektor bori sa izazovima koje je donela pandemija?

3. Da li se i koliko promenilo poslovanje? Čemu su morali da se prilagode, koje projekte da odlože, a koje, ipak da pokrenu?

O ovim temama razgovarali smo sa predstavnicima državnih institucija, strukovnih udruženja, stručnjacima i predstavnicima kompanija.

Direktor kompanije Gebrüder Weiss u Srbiji Roland Raith se u razgovoru za naš portal osvrnuo na prvih godinu dana na čelu kompanije, najavio nove investicije u Srbiju, ali i otkrio šta su tokom pandemije najveći izazovi, kao i na šta je u proteklom periodu najviše ponosan.

Sa Nebojšom Đekićem, direktorom prodaje i razvoja cargo-partner Srbija razgovarali smo o tome kako je kriza promenila svakodnevno poslovanje, kako se nove okolnosti odražavaju na transport, kako je cargo-partner odgovorio na aktuelnu situaciju, kao i o planovima kompanije za naredni period.

World Transport Overseas (WTO) jedna je od najbrže rastućih logističkih kompanija sa sedistem u Istočnoj Evropi, a sa menadžerom prodaje Bogdanom Gavrilovićem razgovarali smo o novinama u poslovanju, promeni vizuelnog identiteta kompanije, ali i o odnosu prema zaposlenima, kao najznačajnijem faktoru za uspeh.

Nikola Rubil, Senior Sales Manager u kompaniji LKW WALTER predstavio je rezultate poslovanja, kao i prednosti koje nude intermodalna transportna rešenja ove kompanije.

Milšped Grupa najavila je nove projekte, povećanje kapaciteta, ali i unapređenje usluga i zapošljavanje novih radnika.

SC Logistics NS koja posluje u okviru kompanije SlavijaCoop predstavila je svoje usluge u domaćem i međunarodnom transportu, a Remax Srbija je ukazao na potencijal Stare Pazove kao vodeće lokacije za srpsku logistiku.

Sanja Raičković, HR menadžer u kompaniji Transfera najavila je formiranje sektora Ljudskih resursa, kao organizacione celine zadužene za kreiranje i sprovođenje kadrovske politike unutar ove kompanije.

Sistem komisioniranja putem glasovnih komandi koji je uveden u holandsko-belgijskom lancu prehrambene robe Ahold Delhaize predstavila je kompanija Špica, dok su iz kompanije Zodax predstavili FLIR termalne kamere kojima se mogu preduprediti neželjenji događaji kao što su: zastoj, kvar i požar.

Sveobuhvatan sistem aplikacija, interfejsa i rešenja koji podržavaju logističare u svim oblastima transportnog procesa predstavila je kompanija TIMOCOM.

Slobodna zona Pirot nedavno je visoko rangirana za saobraćajnu povezanost, digitalizaciju poslovanja, podršku u borbi protiv virusa Covid 19 i razvoj projekta Logistički centar Pirot.

Kompanija Aks Express Kurir najavila je investicije u kompletno automatizovani sortirni centar sa kapacitetom do 100.000 pošiljaka na dan.

Kompletan sadržaj biltena možete videti OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.