Izvor: eKapija | Sreda, 25.11.2020.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

SMATSA raspisala tender za izgradnju infrastrukture za sisteme novog tornja u Beogradu - Vrednost radova 31,4 miliona dinara

(Foto: eKapija/S.Petrović)
Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA objavila je tender za uslugu izgradnje infrastrukture potrebne za sisteme u okviru novog tornja Aerodromske kontrole letenja u Beogradu. Procenjena vrednost radova iznosi 31,4 miliona dinara.

Kako se navodi, za potrebe instalacije sistema kontrole letenja (KL) potrebna je izgradnja telekomunikacione i elektroenergetske infrastrukture na Aerodromu Nikola Tesla.

Telekomunikaciona infrastruktura obuhvata polaganje optičkog kabla od zgrade CKL do zgrade AKL (postojeći toranj AKL) sa 144 singlmodna vlakna.

Predmetni radovi za elektroenergetsku infrastrukturu su namenjeni sistemima kontrole letenja (KL), koji spadaju u prvu kategoriju potrošača, po prioritetu u napajanju električnom energijom, te je potrebno obezbediti besprekidno i kontinualno napajanje električnom energijom.

Rok za prijavu 25. decembar.

Podsetimo, radovi na izgradnji tornja visine 75m, započeti su 24. februara, a predviđeni rok za završetak je 550 dana, odnosno septembar sledeće godine. Novi toranj, uz koji se planira i proširenje (aneksa) zgrade Centra kontrole letenja, biće povezan sa postojećom zgradom centra.

Izvođač radova je konzorcijum koji čine Energoprojekt visokogradnja, Energoprojekt oprema i EMPEX. Potpisani ugovor je deo je Programa SUSAN - Modernizacije sistema kontrole letenja.

Investicioni program SMATSA vredan je ukupno 126 mil EUR i finansira se iz sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke i SMATSA-e, a vrednost ovih radova iznosi 17,5 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.