NavMenu

Za investicione projekte u Bajinoj Bašti 168,2 miliona dinara

Izvor: Zlatiborske novine Sreda, 25.11.2020. 09:21
Komentari
Podeli
(Foto: wellphoto/shutterstock.com)
Za investicije u narednoj godini biće opredeljeno 168.240.000 dinara i to će se odnositi samo na one projekte koji se mogu ispoštovati i uraditi, tako da smo se posle višečasovne diskusije složili da se opredelimo za one investicije koje će biti sigurne, izjavila je predsednica Opštine Bajina Bašta Vesna Đurić.

Ona je na nastavku treće po redu sednice Opštinskog veća, održane u utorak, 24. novembra, na kojoj je razmatran Nacrt plana javnih invrsticija za 2021. godinu, istakla da će naredna godina biti godina investicija kada je u pitanju opština Bajina Bašta.

Kao jedna od najvećih investicija koja se pominje i u narednoj godini je rekonstrukcija trga, koja je počela krajem 2019. godine, a sredstva od 70.099.000 dinara biće opredeljena za narednu godinu.

- Iduće godine planiramo nastavak rekonstrukcije glavne ulice u delu pešačke zone od trga do zgrade Monopola. Investicija čija je vrednost 42 miliona dinara obuhvatiće rekonstrukciju kompletne ulice gde će se raditi trotoari i dečije igralište koje će biti smešteno izmedju zgrade monopola i hotela Cepter - kaže Đurić.

Kako navodi, u planu je i rekonstrukcija dela toplovoda od menjačnice "Temelj" do dvojne zgrade u vrednosti od skoro 19 miliona. Za narednu godinu, kaže, planirana su sredstva za izradu tehničke dokumentacije tunela kroz Kadinjaču čija je vrednost oko 19 miliona dinara, a sredstva su opredeljena iz republičkog buđžeta.

- Za projekat Solotnik, Opština će opredeliti oko 600.000 dinara, za rekonstrukciju škole u Rastištu, Opština će učestvovati sa 2.800.000 dinara dok će veći deo sredstava stići iz Republike. Za nadzor za izvođenje radova u 2021. godini biće opredeljeno milion dinara, a za izradu tehničke dokumentacije pet miliona - rekla je Đurić i dodala da se mora unapred planirati i unapred izradjivati tehnička dokumentacija da bi već za iduću godinu znali koju će investiciju izvoditi.

Prema rečima predsednice, u 2021. godjni planirano je da se uradi javna rasveta u ulici Kralja Dragutina za koju postoji gotov projekat, a čija je vrednost investicije 2.500.000 dinara.

Za narednu godinu planiran je projekat energetske efikasnosti za predškolsku ustanovu "Neven". Ukupna vrednost tog projekta je 24.900.000 dinara, za šta bi Opština izdvojila sredstva u vrednosti od 8.900.000, a Republika 16 miliona dinara.


- Taj projekat ne bi trebalo da propustimo. To je zgrada dečijeg vrtića gde bi se radilo podno grejanje i zamena stolarije gde je to potrebno - istakla je Đurić i dodala da je za narednu godinu planirana rasveta u Užičkoj ulici, kod kvantaške pijace, u Zlodolu, Perućcu, Kaluđerskim barama i naselju Laketići čija bi ukupna investicija koštala 3.300.000 dinara. U planu je završetak ulice Nikole Tesle čija je vrednost 7.200.000 dinara.

Plan investicija nije konačan, kaže Đurić, jer se može dogoditi da se realizuju neki projekti koji nisu uvršteni u ovaj plan. To se, kako je rekla, može desiti ukoliko bude novčanih sredstava ili iz Republike ili prilikom rebalansa.

Ona je navela da će budžet za 2021. godinu biti u okvirima budžeta iz 2020. godine.

- Imamo mali problem sa budžetskim korisnicima koji imaju povećane zahteve za narednu godinu. Trenutno se radi Nacrt budzeta za 2021. godinu tako da ćemo obaviti razgovor sa korisnicima budžetskih sredstava kako bi videli da li su njihovi zahtevi opravdani i da li je realno izvodljivo da se ti zahtevi i usvoje - zaključila je predsednica Opštine Vesna Đurić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.