Izvor: Promo | Sreda, 25.11.2020.| 09:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Animal Commerce podiže standarde u proizvodnji kokošijih jaja - Završena implementacija IFS standarda i dobijena IPPC dozvola

(Foto: Sandra Lejić/ Animal Commerce doo)
Krajem oktobra kompanije Agreks doo, Donji Žabar i Animal Commerce doo, Beograd ušle su u 30. godinu svog postojanja. Grupacija danas zapošljava 180 ljudi i ostvaruje godišnji promet od 20 mil EUR, partneri su im najveći trgovački lanci i kompanije iz konditorske industrije u Srbiji i BiH, a proizvode plasiraju u regionu bivše Jugoslavije.

- Naša osnovna delatnost je proizvodnja i plasman konzumnih kokošijih jaja i u toj branši smo jedina proizvodno i tehnološki zaokružena kompanija, što znači da imamo unutar preduzeća ogromnu bazu znanja i iskustva koje uz savremene proizvodne kapacitete našim potrošačima pruža kvalitetan, pristupačan i zdravstveno bezbedan proizvod. Od prošle godine smo jedina kompanija iz Bosne i Hercegovine koja može kokošija jaja da izvozi u zemlje Evropske unije i u prvih 10 meseci 2020. smo već realizovali promet 5 miliona jaja sa našim ino partnerima, a plan je da se sledeće godine taj broj poveća - kaže Bojan Mirkić, izvršni direktor Animal Commerce doo Beograd i zamenik predsednika uprave Agreks doo Donji Žabar.

Svi kapaciteti i proizvodnja kojima kompanija raspolaže su u potpunosti usklađeni sa EU standardima i direktivama vezano za dobrobit životinja. Brend pod kojim plasiraju svoje proizvode je Naj jaje, a osim njega tu je i Koka Slobodanka-jaja iz podnog uzgoja.
(Foto: Animal Commerce doo)
- Osim svojih brendova takođe pakujemo jaja u robne marke velikih trgovačkih lanaca. Krajem 2018. godine pustili smo u rad prvu veliku i modernu farmu za proizvodnju jaja iz podnog uzgoja na Zapadnom Balkanu, i formirali novi brend Koka Slobodanka. Na taj način je tržištu ponuđen novi proizvod za nešto zahtevnije kupce, CAGE FREE koji znači daleko bolje uslove u kojima naše koke žive i u kojima mogu slobodno da se kreću - priča Mirkić.

Brend Koka Slobodanka je u kratkom periodu uspeo da pronađe put do krajnjih potrošača svojim kvalitetom i odličnim komercijalnim uslovima.

- Uprkos pandemiji koja je ove godine potpuno promenila okruženje u kome radimo i živimo, mi smo u 2020. započeli tri značajna projekta - povećanje proizvodnje konzumnih jaja, novu fabriku stočne hrane i novu poslovnu zgradu, a u pripremi imamo još nekoliko velikih i važnih projekata kako bismo do 2025. godine postigli zacrtano - povećanje sopstvene proizvodnje za 60% i time učvršćivanje pozicije najvećeg regionalnog subjekta u proizvodnji konzumnih kokošijih jaja - kaže.

Za Animal Commerce je novembar 2020. mesec u kome sa ponosom mogu istaći da su posle dugogodišnjeg rada konačno uspeli da ishoduju dva važna dokumenta.

- Jedan je IFS standard verzija 6.1 kojim smo primenili najbolje evopske prakse u vezi bezbednosti hrane i kvaliteta naših proizvoda. Na održanom auditu ostvarili smo izuzetno visoku ocenu od 95,7%. Drugi važan dokument koji smo ishodovali je Integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC), koja odražava našu posvećenost bezbednom zbrinjavanju otpada, očuvanju održivog poslovanja i zaštitu životne sredine. Stvar na koju smo ponosni jeste da smo prva kompanija u ovoj branši koja je uvela IFS standard i ispunila uslove za dobijanje IPPC dozvole kako u Srbiji, tako i na celom području Zapadnog Balkana.
(Foto: Sandra Lejić/ Animal Commerce doo)
Ove dozvole značajne su pre svega za krajnje potrošače njihovih proizvoda jer oni sada mogu biti sigurni da su kupovinom NAJ jaja, i jaja Koka Slobodanka, kao i jaja upakovanih u robne marke (PL) partnera, velikih trgovinskih lanaca, kupili proizvod od odgovornog preduzeća koje kontroliše celokupan proces proizvodnje, vodi računa o planeti i čije koke žive u evropskim uslovima.

- Pozitivna svojstva koja redovno korišćenje jaja u ishrani donosi našem organizmu su sada već gotovo svima poznata, a mi svojim dugogodišnjim znanjem i iskustvom imamo taj odgovoran zadatak da na trpeze naših vernih potrošača donesemo NAJsvežiji, NAJkvalitetniji i NAJzdraviji proizvod i to je misija koju svaki naš zaposleni nosi u sebi. Zato naš slogan glasi NAJ jaje, NAJ daje - zaključuje Mirkić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.