NavMenu

Animal Commerce podiže standarde u proizvodnji kokošijih jaja - Završena implementacija IFS standarda i dobijena IPPC dozvola

Izvor: Promo Sreda, 25.11.2020. 09:05
Komentari
Podeli
(Foto: Sandra Lejić/ Animal Commerce doo)
Krajem oktobra kompanije Agreks doo, Donji Žabar i Animal Commerce doo, Beograd ušle su u 30. godinu svog postojanja. Grupacija danas zapošljava 180 ljudi i ostvaruje godišnji promet od 20 mil EUR, partneri su im najveći trgovački lanci i kompanije iz konditorske industrije u Srbiji i BiH, a proizvode plasiraju u regionu bivše Jugoslavije.

- Naša osnovna delatnost je proizvodnja i plasman konzumnih kokošijih jaja i u toj branši smo jedina proizvodno i tehnološki zaokružena kompanija, što znači da imamo unutar preduzeća ogromnu bazu znanja i iskustva koje uz savremene proizvodne kapacitete našim potrošačima pruža kvalitetan, pristupačan i zdravstveno bezbedan proizvod. Od prošle godine smo jedina kompanija iz Bosne i Hercegovine koja može kokošija jaja da izvozi u zemlje Evropske unije i u prvih 10 meseci 2020. smo već realizovali promet 5 miliona jaja sa našim ino partnerima, a plan je da se sledeće godine taj broj poveća - kaže Bojan Mirkić, izvršni direktor Animal Commerce doo Beograd i zamenik predsednika uprave Agreks doo Donji Žabar.

Svi kapaciteti i proizvodnja kojima kompanija raspolaže su u potpunosti usklađeni sa EU standardima i direktivama vezano za dobrobit životinja. Brend pod kojim plasiraju svoje proizvode je Naj jaje, a osim njega tu je i Koka Slobodanka-jaja iz podnog uzgoja.
(Foto: Animal Commerce doo)
- Osim svojih brendova takođe pakujemo jaja u robne marke velikih trgovačkih lanaca. Krajem 2018. godine pustili smo u rad prvu veliku i modernu farmu za proizvodnju jaja iz podnog uzgoja na Zapadnom Balkanu, i formirali novi brend Koka Slobodanka. Na taj način je tržištu ponuđen novi proizvod za nešto zahtevnije kupce, CAGE FREE koji znači daleko bolje uslove u kojima naše koke žive i u kojima mogu slobodno da se kreću - priča Mirkić.

Brend Koka Slobodanka je u kratkom periodu uspeo da pronađe put do krajnjih potrošača svojim kvalitetom i odličnim komercijalnim uslovima.

- Uprkos pandemiji koja je ove godine potpuno promenila okruženje u kome radimo i živimo, mi smo u 2020. započeli tri značajna projekta - povećanje proizvodnje konzumnih jaja, novu fabriku stočne hrane i novu poslovnu zgradu, a u pripremi imamo još nekoliko velikih i važnih projekata kako bismo do 2025. godine postigli zacrtano - povećanje sopstvene proizvodnje za 60% i time učvršćivanje pozicije najvećeg regionalnog subjekta u proizvodnji konzumnih kokošijih jaja - kaže.

Za Animal Commerce je novembar 2020. mesec u kome sa ponosom mogu istaći da su posle dugogodišnjeg rada konačno uspeli da ishoduju dva važna dokumenta.

- Jedan je IFS standard verzija 6.1 kojim smo primenili najbolje evopske prakse u vezi bezbednosti hrane i kvaliteta naših proizvoda. Na održanom auditu ostvarili smo izuzetno visoku ocenu od 95,7%. Drugi važan dokument koji smo ishodovali je Integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC), koja odražava našu posvećenost bezbednom zbrinjavanju otpada, očuvanju održivog poslovanja i zaštitu životne sredine. Stvar na koju smo ponosni jeste da smo prva kompanija u ovoj branši koja je uvela IFS standard i ispunila uslove za dobijanje IPPC dozvole kako u Srbiji, tako i na celom području Zapadnog Balkana.
(Foto: Sandra Lejić/ Animal Commerce doo)
Ove dozvole značajne su pre svega za krajnje potrošače njihovih proizvoda jer oni sada mogu biti sigurni da su kupovinom NAJ jaja, i jaja Koka Slobodanka, kao i jaja upakovanih u robne marke (PL) partnera, velikih trgovinskih lanaca, kupili proizvod od odgovornog preduzeća koje kontroliše celokupan proces proizvodnje, vodi računa o planeti i čije koke žive u evropskim uslovima.

- Pozitivna svojstva koja redovno korišćenje jaja u ishrani donosi našem organizmu su sada već gotovo svima poznata, a mi svojim dugogodišnjim znanjem i iskustvom imamo taj odgovoran zadatak da na trpeze naših vernih potrošača donesemo NAJsvežiji, NAJkvalitetniji i NAJzdraviji proizvod i to je misija koju svaki naš zaposleni nosi u sebi. Zato naš slogan glasi NAJ jaje, NAJ daje - zaključuje Mirkić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.