Izvor: Tanjug | Utorak, 24.11.2020.| 16:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za izgradnju toplovoda TENT A biće formirana radna grupa

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je izgradnja toplovoda TENT A - Obrenovac - toplana Novi Beograd važan projekat za Beograd i za srpski energetski sistem i najavila da će za taj projekat biti formirana radna grupa kako bi se on realizovao efikasano.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, realizacija tog projekta bila je tema današnjeg sastanka ministarke Mihajlović sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i predstavnicima Beogradskih elektrana, a na kojem je rečeno da se o tom projektu govori duže od dve decenije.

- Kako bismo osigurali da se sve pripreme za realizaciju projekta odvijaju maksimalno efikasno, formiraćemo posebnu radnu grupu za ovaj projekat, u kojoj ćemo okupiti sve učesnike, i iz Vlade, i iz javnih preduzeća, i predstavnike Grada Beograda - istakla je Mihajlovićeva.

Za taj projekat u januaru je potpisan ugovor sa izvođačem, kineskom kompanijom Power Construction Corporation of China, vredan 193,7 mil EUR, za koji će investitor biti Grad Beograd.

Izgradnjom tog toplovoda, EPS će postati važan proizvođač toplotne energije u Beogradu, dodala je Mihajlovićeva.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji Ministarstva i Grada Beograda na projektima u oblasti energetske efikasnosti i modernizaciji toplana i sistema daljinskog grejanja.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik gradončelnika Beograda Andreja Mladenović i direktor JKP Beogradske elektrane Rade Basta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.