NavMenu

Za izgradnju toplovoda TENT A biće formirana radna grupa

Izvor: Tanjug Utorak, 24.11.2020. 16:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je izgradnja toplovoda TENT A - Obrenovac - toplana Novi Beograd važan projekat za Beograd i za srpski energetski sistem i najavila da će za taj projekat biti formirana radna grupa kako bi se on realizovao efikasano.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, realizacija tog projekta bila je tema današnjeg sastanka ministarke Mihajlović sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i predstavnicima Beogradskih elektrana, a na kojem je rečeno da se o tom projektu govori duže od dve decenije.

- Kako bismo osigurali da se sve pripreme za realizaciju projekta odvijaju maksimalno efikasno, formiraćemo posebnu radnu grupu za ovaj projekat, u kojoj ćemo okupiti sve učesnike, i iz Vlade, i iz javnih preduzeća, i predstavnike Grada Beograda - istakla je Mihajlovićeva.

Za taj projekat u januaru je potpisan ugovor sa izvođačem, kineskom kompanijom Power Construction Corporation of China, vredan 193,7 mil EUR, za koji će investitor biti Grad Beograd.

Izgradnjom tog toplovoda, EPS će postati važan proizvođač toplotne energije u Beogradu, dodala je Mihajlovićeva.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji Ministarstva i Grada Beograda na projektima u oblasti energetske efikasnosti i modernizaciji toplana i sistema daljinskog grejanja.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik gradončelnika Beograda Andreja Mladenović i direktor JKP Beogradske elektrane Rade Basta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.