Izvor: eKapija | Utorak, 24.11.2020.| 13:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Intenzivno ulaganje u putnu infrastrukturu Sremske Kamenice

(Foto: Grad Novi Sad )
Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić obišao je radove na asfaltiranju Ulice Džona Frontigama na Tatarskom brdu u Sremskoj Kamenici. U toj ulici u toku su radovi koje izvodi JKP Put na popravci staza, kolovoza i saobraćajne signalizacije.

- Tokom ove godine Grad Novi Sad je investirao oko 25 miliona dinara za popravku kolovozne konstrukcije i asfaltiranje ulica u dužini od pet kilometara u Sremskoj Kamenici. U nekim ulicama još traju radovi, tako da sada prisustvujemo saniranju staza, kolovoza i saobraćajne signalizacije u dužini od 180 m u Ulici Džona Frontigama, čija je vrednost 3,6 miliona dinara. U stalnoj smo komunikaciji sa predstavnicima mesnih zajednica i u skladu sa njihovim potrebama i prioritetima opredeljujemo sredstva. U saradnji sa MZ Sremska Kamenica u periodu od 2013. do 2020. godine uložili smo oko 690 miliona dinara za izgradnju i održavanje infrastrukture - rekao je Đurić, navedneo je u saopštenju.

Kako je dodao, jedna od najvažnijih investicija bila je izgradnja kružnog toka kod Instituta, što je doprinelo efikasnijem saobraćaju i većoj bezbednosti:

- Taj projekat vredan 90,5 miliona dinara realizovali smo zajedno sa Pokrajinskom vladom. Takođe, rekonstruisano je i uređeno više od 60 ulica za šta je izdvojeno oko 323 miliona dinara. Sa radovima ne prestajemo ni 2021. godine, a planiramo da Programom uređenja građevinskog zemljišta u narednoj godini opredelimo dodatna sredstva.

U Sremskoj Kamenici su ove godine izvedeni radovi na popravci kolovozne konstrukcije i asfaltiranju u ulicama Branislava Bukurova, Kaduljinoj, Majora Tepića, Ketrin Makfel, na Fruškogorskom putu, u ulicama Nikole Tesle, Cara Lazara, na Malokameničkom putu, u Vojvode Bojovića, na Zmajevom trgu, kao i u Karađorđevoj u ukupnoj dužini od oko 5 km. Takođe su izvedeni radovi na popravci tucaničkih zastora u ulicama Livadskoj, Branislava Bukurova, Jasminovoj i Gorskoj.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.