NavMenu

Odobreno 41 mil EUR državne pomoći za Toyo Tire u Inđiji

Izvor: Tanjug Utorak, 24.11.2020. 10:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bill Ragan/shutterstock.com)Ilustracija
Državna pomoć za realizaciju investicionog projekta Toyo Tire Serbia od 41 mil EUR usklađena je sa pravilima, konstatovala je Komisija za kontrolu državne pomoći (KKDP).

Kako se navodi u dokumentu objavljenom na internet stranici KKDP, sredstva i podsticaji za ovu investiciju u Inđiji će biti dodeljena preko Ministarstva privrede, a Vlada Srbije za to je dala saglasnost.

Dodela sredstava podsticaja od 41 mil EUR radi podrške za realizaciju investicije izgradnje i opremanja fabrike za proizvodnju guma na teritoriji opštine Inđija, gde će do kraja 2023. godine biti zaposlena najmanje 523 nova radnika na neodređeno vreme.

Za investiciju u Inđiji Toyo Tire Serbia prethodno je dobila i subvenciju od 3 mil EUR kroz dodeljivanje 637.455 m2 državnog zemljišta bez naknade.

Ukupna investiicija je Toyo Tire Serbia je 382,7 mil EUR, a najmanje četvrtina ulaganja mora biti finansirano iz sredstava koja ne sadrže bilo kakvu državnu pomoć.

Obaveza je da se novootvorena radna mesta povezana sa investicijom kao i investicija zadrže na teritoriji Inđije najmanje pet godina od dana završetka investicionog projekta Investitor se obavezuje da ne smanjuje broj zaposlenih na neodređeno vreme ispod 526 u periodu pet godina od dana završetka investicije.

Toyo Tire Corporation se razvija od 1945. godine, a bavi se proizvodnjom guma uz sedam fabrika i u četiri fabrike automobilskih delova, dok u korporaciji radi 12,8 hiljada radnika.

Proizvodnja guma Toyo, Nitio i Silverston čini 85% ukupne prodaje kompanije Toyo, a grinfild investicija u Srbiji biće centar za proizvodnju pet miliona guma godišnje za evropsko i za tržište Rusije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.