Izvor: eKapija | Ponedeljak, 23.11.2020.| 13:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Advokatska kancelarija Živković Samardžić predstavnik američke kompanije Snap Inc za Srbiju

Ilustracija
Ilustracija (Foto: NotarYES/shutterstock.com)
Kompanija Snap Inc., sa sedištem u SAD imenovala je Advokatsku kancelariju Živković Samardžić za svog predstavnika za Republiku Srbiju, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je 18.11.2020. godine pismenu odluku kompanije, navedeno je na sajtu.

U skladu sa zakonom, ovom predstavniku se, uz kompaniju Snap Inc., odnosno umesto nje, Poverenik ili drugo lice može obratiti u pogledu svih pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti, a u cilju obezbeđivanja poštovanja odredbi ovog zakona, pojašnjeno je.

Imenovanju predstavnika ove kompanije prethodilo je inicijalno obraćanje SHARE fondacije, koja je ukazala na istu obavezu.

Poverenik ponovo apeluje na druge strane kompanije koje imaju obavezu imenovanja svog predstavnika u Republici Srbiji, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, da tu obavezu izvrše i time pokažu svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika, zaključuje se.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.