Izvor: eKapija | Ponedeljak, 23.11.2020.| 13:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Tender za 18 projekata na priobalju Dunava od Pančeva do Kladova - U planu rekonstrukcija stubova Trajanovog mosta, gradnja pešačke staze na Srebrnom jezeru...

Dunav, Donji Milanovac
Dunav, Donji Milanovac (Foto: Katarina Stevanović)
JP Elektroprivreda Srbije, ogranak HE Đerdap, raspisalo je tender za 18 investicionih projekata za potrebe priobalja Dunava, odnosno priobalja HE Đerdap 1 i 2.

Tender je podeljen po partijama, a reč je o izradi idejnih rešenja, planova i tehničke kontrole projekata od Pančeva do Kladova.

U planu je projekat za izvođenje zamene elektro opreme na crpnoj stanici Grabovica u Gornjem Milanovcu, projekat za izradu zamene elektromašinske opreme na crpnoj stanici Jezero, a u Donjem Milanovcu radiće se trajna sanacija obaloutvrde na platou, zašta je najpre potrebna izrada projekta.

Potreban je i projekat za izradu mosta preko glavnog kanala Kulič kod Smedereva, kao i idejno rešenje utvrđivanja stanja i efekata rada drenažnih bunara u Smederevu sa predlogom rešenja.

Tenderom se traži i izrada idejnog rešenja i plana detaljne regulacije za rekonstrukciju zaštite oporaca Trajanovog mosta kod Kladova. Kada je reč o području Kladova radiće se i tehnička kontrola projekta zaštite naselja Velesnica od povišenog nivoa podzemnih voda, kao i tehnička kontrola projekta magistralnih vodovoda od Sipa do Kladova i od Kladova do Male Vrbice.

Zatim, traže se projektanti i za idejno rešenje utvrđivanja stanja i efekata rada drenažnih bunara u zrenjaninskom naselju Knićanin, sa predlogom rešenja,

Za golubačko naselje Vinci traži se izrada idejnog rešenja utvrđivanja stanja i efekata rada drenažnih bunara, sa predlogom rešenja, kao i tehnička kontrola projekta zaštita dela područja Vinci–Požeženo.

Radiće se i generalni projekat optimizacije rada i dogradnje drenažnog sistema na slivnom području crpnih stanica Marijino polje i Ivanovo kod Pančeva, kao i idejno rešenje filtracione stabilnosti kanala K i K-1 na delu paralelnom kanalu DTD toka Jaruge na području Bele Crkve.

Takođe, traži se idejno rešenje za obezbeđenje predviđenih efekata rada drenažnog sistema u naselju Veliko Gradište, projekat izgradnje pešačke staze preko nizvodne brane na Srebrnom jezeru, projekat opremanja drenažnih bunara u Starom Kostolcu, i tehnička kontrola projekta zamene samoizlivnih bunara duž kanala G 1-1 i V 1-1 na području Kovin – Dubovac.

Rok za podnošenje ponuda je 17. decembar, a detalje tendera pogledajte OVDE.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.