NavMenu

Preminuo glumac Mustafa Nadarević

Izvor: eKapija Nedelja, 22.11.2020. 20:11
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Screenshot)
Mustafa Nadarević, poznati bosanskohercegovački glumac, preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini. Vest o njegovoj smrti potvrdio je glumac Moamer Kasumović.

Nadareviću je dijagnostifikovan karcinom pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije, prenose Nezavisne.

Rođen je u Banjaluci 1943. godine. Diplomirao je glumu na zagrebačkoj Akademiji za kazališnu umetnost, a pozorišnu karijeru započeo je u Zagrebačkom kazalištu mladih, 1969. godine. Bio je član Drame Hrvatskog narodnog kazališta. Živeo je u Zagrebu.

Njegov talenat za glumu prepoznali su i strani reditelji, pa je dobio glavnu ulogu u predstavi Lorencačo. Filmsku karijeru započeo početkom osamdesetih, prenosi RTS.

U filmu Otac na službenom putu istakao se ulogom Zijaha, a posle su usledile uloge u filmovima Već viđeno Gorana Markovića, Glembajevi Antuna Vrdoljaka, Praznik u Sarajevu, Ničija zemlja...

Ulogom Izeta Fazlinovića u seriji Lud, zbunjen, normalan oduševio je publiku, koja je s nestrpljenjem čekala svaku novu epizodu ove humorističke serije, koja je snimana u periodu od 2007. do 2016. godine.

Mustafa je debitovao i kao reditelj 1992. godine s komadom Let iznad kukavičjeg gnezda, a posle toga glumio je u predstavama Balkanski špijun Dušana Kovačevića, Zabune Alana Ejkborna u Satiričnom kazalištu "Kerempuh", Hasanaginica Milana Ogrizovića u Hrvatskom narodnom kazalištu i Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Odlukom Ministarstva kulture RH 2006. godine proglašen je nacionalnim prvakom.

Godine 2012. oženio se dizajnerkom Slavicom Radović, koja je iste godine preminula - u 48. godini života. Iz prvog braka Mustafa je imao ćerku Nađu, a iz drugog braka ćerku Nanu i sina Ašu.

U januaru 2020. godine glumcu je dijagnostikovan karcinom pluća, zbog čega je bio u bolnici, a kasnije se vratio glumačkom poslu.

- Kada sam shvatio da je bolest deo života, prihvatio sam je. A kada nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobediti - rekao je glumac Mustafa Nadarević u jednom od intervjua početkom godine.

Tada je i svim pušačima savetovao da odlaze na redovne preglede pluća.

- Nemojte biti primitivni kao ja, nemojte se plašiti doktora. Dobro je na vreme otići kod doktora, jer je tada izlečivost veoma blizu - istakao je glumac.

Početkom marta je u Sarajevu počeo da snima nove epizode serije Lud, zbunjen, normalan, koje je zbog pandemije koronavirusa bilo ubrzo prekinuto.

Mustafa se nakon toga vratio u Zagreb, prenose mediji.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.