Izvor: Tanjug | Nedelja, 22.11.2020.| 14:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za subvencije privatnim preduzećima 14,9 milijardi dinara - Među kompanijama Fiat i Air Serbia

(Foto: eivanov/shutterstock.com)
Za subvencije privatnim preduzećima u predloženom budžetu za 2021. godinu namenjeno je ukupno 14,9 milijardi dinara, među kojima su Fiat i Air Serbia.

Ta sredstva predviđena su u razdelu Ministarstva privrede kao ulaganja od posebnog značaja. Sredstva su, između ostalog, namenjena za sprovođenje ugovora o zajedničkom investicionom ulaganju između Republike Srbije i kompanije Fiat, i ugovora o osnivanju aviokompanija Air Serbia.

Za izmirenje preuzetih obaveza po ugovorima o dodeli sredstava za direktne investicije subvencije su namenjene za Johnson Electric Niš, Kromberg i Schubert Kruševac, Essex Zrenjanin, ZF Srbija Pančevo, MTU Beograd, Henkel Srbija Beograd, Linglong Zrenjanin, Planinku Kuršumlija, Hemijsku industriju Nevena Beograd i druge.

Sredstva za subvencije su, kako se precizira, namenjena za izmirenje preuzetih obaveza iz Uredbe o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija.

U predloženom budžetu ne navode se konkretni iznosi subvencija za svako privatno preduzeće kome su ta sredstva namenjena.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.