NavMenu

Papa Franja: Siromašne uključiti u ekonomske modele oporavka, najviše su pogođeni pandemijom

Izvor: Tanjug Nedelja, 22.11.2020. 10:28
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Screenshot)
Papa Franja poručio je da je hitno potrebno napraviti drugačiji ekonomski model koji bi uključio siromašne i marginalizovane.

On je u video-poruci na forumu mladih u Asisiju, pozvao mlade ekonomiste, preduzetnike i biznismene da promovišu postpandemijski razvojne modele navodeći da bi najgore bilo ako bi se po okončanju pandemije korona virusa zapalo još dublje "u grozničav konzumerizam i oblike sebične samozaštite".

Umesto toga, siromašni treba da budu pozvani da učestvuju u razgovorima o stvaranju "drugačijeg ekonomskog narativa" koji je, kako kaže, hitno potreban, prenosi AP.


Papa je pozvao mlade ljude da pomognu da se promene proizvodni sistemi i obrasci potrošnje da bi se oni učinili održivijima.

Takođe je naveo da je vreme da se izbegavaju modeli fokusirani samo na profit. On je naveo da su tokom pandemije zdravstvenom krizom najviše pogođeni ljudi na marginama društva
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

  |  Vesti

  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.